Hyppää sisältöön

Olympiapaikkaa hamuava Jenni Saarinen ei saanut haluamaansa tulosta EM-kisoista: "Taistelun puolelle menee vapaaohjelma"

Jenni Saarinen ei päässyt parhaimpaansa Tallinnan EM-kisoissa. Saarinen tavoittelee Pekingin olympiapaikkaa.

Jenni Saarinen ei yltänyt parhaimpaansa vapaaohjelmassa
Jenni Saarinen ei yltänyt parhaimpaansa vapaaohjelmassa

Taitoluistelija Jenni Saarinen, 22, ei saanut nappionnistumista EM-kisojen vapaaohjelmaansa lauantaina Tallinnassa. Saarinen oli vaikeuksissa kolmoishyppyjen kanssa ja sai vapaaohjelmsta 101,39 pistettä.

Saarisen yhteispisteet 160,32 riittivät lopulta 18:nneksi. Hän lähti vapaaohjelmaan lyhytohjelman jälkeiseltä 16. sijalta.

– Ei sujunut niin kuin harjoituksissa, jotka ovat menneet hyvin. SM-kisoissa oli parempi ohjelma. Taistelun puolelle menee vapaaohjelma. Vaikeimpien kolmoishyppyjen kanssa on ollut ongelmia koko kauden. Joku pieni blokki siellä on vielä, Saarinen kertoi Yle Urheilulle.

– Mutta ei tässä pidä jäädä murehtimaan. Tästä jatketaan, Saarinen jatkoi.

Euroopan mestaruuden voitti Venäjän 15-vuotias Kamila Valijeva. Hän johti kilpailua selvästi jo lyhytohjelman jälkeen.

Katso Saarinen ohjelma alla olevalta videolta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Saarinen hamuaa paikkaa helmikuun Pekingin talviolympialaisiin. Saarisen kannalta valintatilanne Pekingiä ajatellen helpottui, kun Emmi Peltonen loukkaantui. Tilanne on silti vielä auki.

– Jos valinta osuu minuun, olen erittäin onnellinen ja iloinen. Tiedostan, että on paljon töitä tehtävänä ennen sitä. Ei ole helppo kuukausi edessä.

Saarinen kertoo, että ehtisi vielä hyvin hioa kisaohjelmaansa ennen Pekingiä.

– Pitää hakea itseluottamusta hyppyihin.

Valmennuspäällikkö Satu Niittynen kertoo, että keskusteluja valinnasta käydään vielä.

– Olympiakomitea tarkastelee vielä tämän kauden näyttöjä. Katsotaan, minkälaisia keskusteluja käydään ja millaisin perustein edetään. Jennillä on hyvä etulyöntiasema valinnoissa.

Päivitetty juttua 15.1.2022 klo 21.46: lisätty Niittysen kommentti.

Lue myös: