Hyppää sisältöön

Koripallon Suomen cup-huipennuksesta jännitysnäytös, Seagulls rohmusi jälleen pokaalin

Helsinki Seagulls saalisti koripallossa kolmannen perättäisen Suomen cup-mestaruutensa, vaikka Salon Vilpas antoi loistavan vastuksen.

Seagullsin kapteeni Shawn Huff villitsee pokaali kädessä joukkuekavereitaan. Kuva: Lehtikuva

Koripallon miesten Suomen cupin finaalista kehkeytyi jännitysnäytös, kun takaa-ajoasemassa läpi ottelun taistellut Salon Vilpas nousi monta kertaa helsinkiläisten rinnalle. Loppu ei kuitenkaan sujunut Vilppaalta suotuisasti, ja Seagulls pääsi juhlimaan 101–94 -voittoa.

Helsingin uudessa Urhea-hallissa pelatussa loppuottelussa kaukoheitot putoilivat kummallakin joukkueelle noin 40 prosentilla, eikä yksikään kolmesta ensimmäisestä jaksosta päättynyt yli neljän pisteen erolla.

– Tänään tuntui, että pystyimme tekemään omia asioitamme hyvin, emmekä lähteneet säheltämiseen. Peli pysyi hallussa. En ole aiemmin voittanut mitään, niin en oikein tiedä, että miten tätä juhlitaan, myhäili pelinrakentaja Lassi Nikkarinen.

Seagullsin riveissä hurjin pistesuoritus, 22, nähtiin Joseph Lawsonilta, joka kahmi lisäksi kahdeksan levypalloa. Nikkarisen saldot olivat myös vakuuttavat, 15 pistettä ja komeat kahdeksan koriin johtavaa syöttöä. Shawn Huff lisäsi saldoihin 14 pistettä ja seitsemän levypalloa, ja Petteri Koponen kirjautti 12 pistettä ja neljä syöttöä.

– Oli tiukka ottelu. Aina kun saimme kymmenisen pistettä kaulaa, Salo tuli takaisin peliin. Onneksi hoidimme rutiinihommat kotiin pistämällä vapaaheitot säkkiin. Paljon pitää vielä tapahtua, jos tahdomme nostaa Pantteria keväällä, mutta tämä oli hyvä välietappi, kommentoi Koponen.

Salon Vilppaan kovimmat tilastonikkarit olivat 24 pistettä tehnyt Marcus Lovett Jr, 19 pistettä ja kymmenen levypalloa tilastoinut Jeremiah Wood, 13 pistettä pussittanut Roope Ahonen sekä kymmenen pistettä ja viisi levypalloa pakkaan lisännyt kapteeni Juho Nenonen.

– Meille tuli liikaa nukahduksia itse kullekin, ja Seagulls rokottaa niistä välittömästi. Keskiviikkona tapaamme taas seuraavan kerran Korisliigassa, ja lähdemme uudelleen kaatamaan heitä, totesi Nenonen.