Hyppää sisältöön

Suvi Minkkiselle uran paras sijoitus maailmancupissa – Tero Seppälältä jälleen hyvä suoritus takaa-ajossa

Nolla-ammunta siivitti Suvi Minkkisen 18:nneksi ampumahiihdon maailmancupin takaa-ajossa Ruhpoldingissa. Kaksi hutia ampunut Tero Seppälä sijoittui 13:nneksi miesten takaa-ajossa.

Suvi Minkkinen kipusi takaa-ajossa 20 parhaan joukkoon. Kuva: imago images/CEPix/ All Over Press

Suvi Minkkinen onnistui erinomaisesti ampumahiihdon maailmancupin naisten takaa-ajossa Saksan Ruhpoldingissa. 51. sijalta startannut Minkkinen nousi 18:nneksi.

Puhtaasti ampunut Minkkinen saavutti näin uransa parhaan maailmancup-sijoituksen. Minkkisen aiempi paras cup-sijoitus oli joulukuulta Hochfilzenin takaa-ajokisasta, jossa hän oli 24:s.

Norjalainen Marte Olsbu Röiseland oli sunnuntain kilpailun ykkönen. Ruotsin naisilla oli loistava päivä, kun Elvira Öberg sijoittui toiseksi, Hanna Öberg kolmanneksi ja Linn Persson viidenneksi.

Röiseland löi Elvira Öbergin 20,8 sekunnilla ja Hanna Öbergin 32,4 sekunnilla. Minkkinen jäi kärjestä kaksi ja puoli minuuttia.

Röiseland ja Minkkinen olivat ainoat, jotka säästyivät sakkokierroksilta.

– Minkkisen vahvuus oli tänään nopea ja ennen kaikkea puhdas ammunta. Kokonaisuudessaan erinomainen suoritus, vaikka hiihtovauhdissa riittää vielä tekemistä, Yle Urheilun asiantuntija Toni Roponen totesi.

Mari Eder ei osallistunut takaa-ajoon. Eder on jo matkustanut Anterselvaan, jossa maailmancup-kilpailut jatkuvat tulevalla viikolla.

"Voi tulevaisuudessa jopa voittaa"

Tero Seppälä teki miesten takaa-ajossa hyvän suorituksen sijoittuen 13:nneksi.

Seppälä lähti matkaan 5. sijalta reilut 40 sekuntia kärkeä perässä. Suomalainen ampui matkalla kaksi ohilaukausta, yhden makuulta ja yhden pystystä.

Kisan voitti Ranskan Quentin Fillon Maillet. Seppälä jäi ranskalaiselle reilut 50 sekuntia. Kisan toinen oli Venäjän Aleksandr Loginov ja kolmas Valko-Venäjän Anton Smolski.

Neljä sakkoa ampunut Olli Hiidensalo oli 48:s reilut kolme minuuttia kärkimiestä jääneenä.

Toni Roponen korosti, että Seppälän 13:s sija on ehdottomasti onnistuminen.

– Moni oli sitä mieltä ennen kauden alkua, että Seppälä ei tule pääsemään tällä kaudella 20 joukkoon missään kisassa. Nämä ovat hänelle loistavia sijoituksia. Vahvistaa ymmärrystä siitä, että hän on noussut uudelle tasolle. Tasolle, josta hän voi tulevaisuudessa jopa voittaa. Kun on 5–20 sijoituksissa koko ajan, silloin avautuu mahdollisuuksia päästä taistelemaan mitaleista.

Katso alla olevalta videolta Seppälän ammuntasuoritus.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Päivitetty juttua 16.1.2022 klo 16.41: lisätty juttuun Seppälän sijoitus ja muokattu otsikkoa.

Lue myös: