Hyppää sisältöön

Tokion olympialaisissa säväyttänyt Sara Kuivisto yllätti Ylen suorassa tv-lähetyksessä – virkkasi kissan, joka sai nimensä Kalle Palanderin mukaan

Läpimurto-palkinnon Urheilugaalassa saanut ja Tokion olympialaisissa penkkiurheilijakansaa säväyttänyt Sara Kuivisto pääsi yllättämään Urheilustudiossa sunnuntaina.

Sara Kuivisto yllätti Urheilustudiossa – virkkasi kissan, joka sai nimensä Kalle Palanderin mukaan
Sara Kuivisto yllätti Urheilustudiossa – virkkasi kissan, joka sai nimensä Kalle Palanderin mukaan

Ylen Urheilustudiossa käännettiin viikonloppuna katseita vielä myös torstain Urheilugaalaan. Paikalle oli sunnuntaina kutsuttu gaalassa palkittu yleisurheilija Sara Kuivisto.

Haastattelun lopuksi Kuivisto piti yllättää niin, että hänelle annetaan Urheilustudion haluttu pinkki pipo, mutta toisin kävi.

Kuivisto pääsi itse tekemään suuremman yllätyksen Ylen suorassa tv-lähetyksessä. Hän kaivoi esiin itse virkkaamansa kissan.

– Mietin nimeä. Muoto kielii Kalle Palanderista. Tämän nimi voisi olla siis Kalle, Kuivisto esitteli kissaa ja viittasi yhteen Urheilustudion tutuista kasvoista.

Kuivisto palkittiin Urheilugaalassa Läpimurto-palkinnolla. Kuiviston piti olla tosin nyt tammikuussa leireilemässä Portugalissa, mutta sen sijaan hän on treenannut Suomessa. Kuivisto on esimerkiksi viettänyt paljon aikaa Helsingissä pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian alppimajassa.

– Silloin päivisin, kun en muuta tee kuin makaa sängyssä, voi tehdä tällaista, Kuivisto kommentoi.

Normaalisti Läpimurto-palkinnon saaneet ovat olleet hieman nuorempia kuin tänä vuona palkittu Kuivisto. 30-vuotias yleisurheilija säväytti etenkin Tokion olympialaisissa, kun juoksi neljä kertaa alle Suomen ennätyksen 800 ja 1 500 metrillä. Kirkkaimpana kruununa viime vuonna oli kahden minuutin alitus 800 metrillä.

Kuivisto korostaa, että takana on maltti ja vuosien kova työ.

– Olen kokenut, että vastoinkäymisiä tarvitaan myös. Ne kasvattavat ja kouluttavat. En usko, että kukaan on mennyt huipulle täysillä. Vaatii pientä kompastumista, Kuivisto kuvailee matkaansa.

Hän kertoo myös kovasta tahdostaan.

– Olen ollut pienestä asti sellainen, että kun jotain päätän, uskon siihen. Pitää uskoa ja luottaa itseensä, Kuivisto toteaa.

Kuiviston seuraava suuri tähtäin on MM-hallikilpailut Belgradissa maaliskuussa. Hänen mukaansa nyt ulkomaille leirille lähtö olisi sisältänyt enemmän riskejä kuin hyötyjä. Siksi hän jäi Suomeen. Ennen Belgradia Kuivisto toivoo silti pääsevänsä koviin kansainvälisiin kilpailuihin.

Ensi kesänä on puolestaan luvassa sekä MM- että EM-kilpailut. Kesällä Kuivisto jahtaa menestystä sekä 800 että 1 500 metrillä.

– Moni sanoo, että minulla olisi paljon enemmän lahjoja 1 500 metrille. Jos olet kuitenkin 800 metrillä olympialaisissa 19:s ja jää vain vähän finaalista, kukaan ei voi sanoa hirveän huonoksi 800 metrilläkään, Kuivisto totesi.

Lue lisää: