Hyppää sisältöön

Menipä jännäksi! Emil Ruusuvuori kiusasi tähtipelaajaa lähes neljä tuntia – kaatui saappaat jalassa Australian avoimissa

Emil Ruusuvuori onnistui voittamaan kaksi erää maailmanlistalla yhdeksäntenä olevaa Felix Auger-Aliassimea vastaan.

Emil Ruusuvuori esiintyi kypsästi Australian avointen avauskierroksella. Kuva: EPA-EFE/All Over Press

Suomen tenniksen ykköspelaaja Emil Ruusuvuori kaatui saappaat jalassa Australian avointen ensimmäisellä kierroksella tiistaina. Suomalainen pani turnauksessa yhdeksänneksi sijoitetun kanadalaisen Felix Auger-Aliassimen todella koville, mutta taipui lopulta luvuin 4–6, 6–0, 6–3, 3–6, 4–6.

Pelaajat eivät olleet aikaisemmin kohdanneet.

Suomalainen oli kolmannen erän jälkeen erävoiton päässä jatkopaikasta, mutta Auger-Aliassime käänsi kamppailun hyväkseen kahdessa seuraavassa erässä.

Taistelu kesti kolme tuntia ja 40 minuuttia. 22-vuotias suomalainen syötti ottelussa kolme ässää ja teki yhden kaksoisvirheen. Auger-Aliassimelle kirjattiin kahdeksan läpisyöttöä ja seitsemän kaksoisvirhettä. Suomalaisen ykkössyöttö meni ruutuun 72-prosenttisesti ja vastustajan lukema oli 55.

Tämä oli Auger-Aliassimen uralla vasta neljäs viisieräinen ottelu.

Auger-Aliassime kohtaa toisella kierroksella joko espanjalaisen Alejandro Davidovich Fokinan (ATP-51) tai villillä kortilla turnaukseen päässeen australialaisen Alex Boltin (ATP-142).

Ratkaisu vasta viidennessä erässä

Maailmanlistalla 90. sijalla oleva Ruusuvuori teki ottelun ensimmäisen syötönmurron, kun hän siirtyi 4–2-johtoon, mutta maailmanlistalla yhdeksäntenä oleva 21-vuotias kanadalainen vastasi kahdesta seuraavasta syötönmurrosta ja vei erän 6–4.

Toisen erän sisuuntunut 22-vuotias suomalainen vei näytöstyyliin 6–0. Kolmannessa erässä nähtiin ajoittain tiukkaa vääntöä, mutta Ruusuvuori vei lopulta potin luvuin 6–3.

– Ensimmäinen erä oli molemmilta vähän hakemista. Paras osuus ottelussa oli toinen erä ja energia, jolla sen aloitin. Kaksi erää oli tosi hyvää tekemistä, Ruusuvuori sanoi viitaten voittoeriinsä.

Auger-Aliassime aloitti neljännen erän vahvasti ja eteni nopeasti syötönmurron turvin 3–1-johtoon. Erä meni lopulta ottelun ennakkosuosikin komennossa luvuin 6–3.

– Neljännessä erässä olisi pitänyt olla terävämpi ja koittaa ratkaista siinä. Totta kai tällä hetkellä tuntuu isolta pettymykseltä, Ruusuvuori sanoi.

Ratkaiseva viides erä alkoi tasaisesti, kun molemmat pelaajat syöttivät varmasti. Taiston ratkaisu nähtiin erän viidennessä pelissä, kun Auger-Aliassime mursi sijoittamattoman haastajansa syötön. Ruusuvuori sortui syöttövuorollaan helppoihin virheisiin ja Auger-Aliassime siirtyi 3–2-johtoon. Ennakkosuosikki piti kaikki omat syöttönsä ja vei erän 6–4.

– Ei ollut todellakaan helppoa tänään. Vastustajani pelasi loistavan ottelun. Olen aina pitänyt häntä suuressa arvossa. Hän osoitti tänään olevansa loistava pelaaja. Hän pakotti minut monta kertaa analysoimaan ja miettimään uudestaan tekemistäni ottelun aikana, Auger-Aliassime sanoi turnausjärjestäjien tiedotteessa.

Lue myös: