Hyppää sisältöön

Tuuli oli Heliövaaralle ja Glasspoolille vastustajia suurempi haaste Australian avointen avausottelussa – "Olosuhteet olivat älyttömän vaikeat"

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool saavat toisella kierroksella kovan haasteen, kun vastaan tulevat Jamie Murray ja Bruno Soares.

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool etenivät Australian avointen toiselle kierrokselle Kuva: 2021 Getty Images

Harri Heliövaara ja hänen brittiparinsa Lloyd Glasspool aloittivat Australian avoimen tennisturnauksen voittamalla Argentiinan Federico Corian ja Espanjan Albert Ramos-Vinolasin 6–3, 6–3.

Kaksinpelin erikoismiehet kaatuivat suomalais-brittiläisen parin käsittelyssä tasan tunnissa. Suurimman haasteen aiheutti tuuli. Jokainen, joka on pelannut tennistä ulkona, tietää, miten paljon tuuli voi hankaloittaa peliä. Pallon liikkeitä on vaikeampi arvioida ja omissakin lyönneissä tuuli on otettava huomioon.

– Olosuhteet olivat älyttömän vaikeat. Oli yksi tuulisimpia päivä, mitä olen kokenut Australiassa ja moni muu on sanonut, että useampaan vuoteen ei ole ollut näin tuulista. Se tuo oman epämukavuutensa pelaamiseen. Alku oli haastava. Olimme vähän ihmeissään, että miten päin täällä kannattaa lyödä. Loppua kohti oli parempaa ja osoitimme olevamme selvästi parempi nelinpelitiimi, Heliövaara kertoi lehdistötilaisuudessa.

Toisella kierroksella vastus kovenee huomattavasti. Vastaan tulee kokenut ja kova nelinpelipari, kahdeksanneksi sijoitetut Jamie Murray ja Bruno Soares. He voittivat yhdessä sekä Australian avoimet että US Openin vuonna 2016.

– Siitä tulee mielenkiintoinen ottelu. Emme ole pelanneet otteluissa heitä vastaan, mutta viime viikolla treenasimme heitä vastaan, ei sieltä mitään mahdottomia asioita ole tulossa. Nyt on erilainen lähtökohta. Voimme lähteä haastajina ja he eivät varmasti tykkää kohdata meitä. Olemme nousussa oleva pari, Heliövaara sanoi.

Olosuhteisiin kannattaa Australiassa kiinnittää huomiota jatkossakin. Ne saattavat vaihdella päivästä toiseen paljonkin. Tuuli voi vaikuttaa peliin tulevinakin päivinä, mutta ennen kaikkea Australian avoimissa nousee aina esiin lämpötila. Tänä vuonna ei ole odotattavissa 40 asteen lämpötiloja, joita joskus on koettu. Alkupäivinä lämpötila on ollut malitillinen, mutta se alkaa ennusteiden mukaan nousta yli 30 asteen. Suununtaiksi on ennustettu 35 asteen hellettä.

Lue myös: