Hyppää sisältöön

"Harmittaa todella paljon ja ottaa päähän" – Harri Heliövaara oli todella lähellä kolmatta kierrosta Australian avointen nelinpelissä

Kahdeksanneksi sijoitettu pari pudotti Harri Heliövaaran ja Lloyd Glasspoolin jatkosta.

Harri Heliövaara ja ja Lloyd Glasspool olivat todella lähellä voittoa. Kuva: Getty Images

Suomalainen tennispelaaja Harri Heliövaara ja hänen brittiparinsa Lloyd Glasspool hävisivät toisella kierroksella Australian avointen miesten nelinpelissä. Heliövaaran karsiutumisen jälkeen tennisturnauksessa on jäljellä enää yksi suomalainen, tyttöjen kilpailuun osallistuva Laura Hietaranta.

Heliövaara ja Glasspool kohtasivat toisella kierroksella skotlantilaisen Jamie Murrayn ja brasilialaisen Bruno Soaresin, jotka on sijoitettu turnauksessa kahdeksanneksi.

Heliövaara ja Glasspool voittivat avauskierroksella espanjalaisen Albert Ramos-Vinolasin ja argentiinalaisen Federico Corian 6–3, 6–3. Toisella kierroksella suomalainen ja britti taipuivat kuitenkin Murrayn ja Soaresin käsittelyssä erin 7–6 (7–4), 6–7 (2–7), 6–1.

– Harmittaa todella paljon ja ottaa päähän. Olimme kaksi erää todella hyvin mukana matsissa. Pelasimme ensimmäisen erän loistavaa tennistä. Minulla oli toisen erän lopussa sellainen fiilis, että voitamme ihan varmasti, kun meillä oli siinä murtopallo, mutta kaveri pystyi jotenkin pitämään syöttönsä, Heliövaara harmitteli.

Murray ja Soares on hyvin meritoitunut kaksikko. Kumpikin on moninkertainen grand slam -turnausten voittaja nelinpelissä ja sekanelinpelissä. Soares on maailmanlistan 16. ja Murray 19. Heliövaara puolestaan on sijalla 63 ja Glasspool sijalla 74.

– Toisen erän tie break ei ollut meiltä niin hyvää. Siinä taisi pariltani vähän valitettavasti loppua jalat. Meni vähän vääristä syistä vastustajalle pelin loppu.

Vaikka tappio tuli, on Heliövaara luottavainen tulevaisuuden suhteen.

– Pelasimme hyvin. Pystymme pärjäämään ihan ketä tahansa vastaan – olemme kehittyneet paljon. Se, että olimme ihan pisteen tai kahden päässä voitosta, antaa uskoa meille. Seuraavien vuosien aikana voi tulla hyvää menestystä.

Heliövaaraa ennen turnauksesta karsiutui jo suomalaispelaaja Emil Ruusuvuori, jonka turnaus tyssäsi aiemmin tällä viikolla miesten kaksinpelin avauskierrokseen.

Heliövaaraa haastatteli Helen Scott-Smith.

Lue myös: