Hyppää sisältöön

Noora Rädyn kannustama Anni Keisala on vaitonainen valintakohusta – erikoinen alku kauteen toi paikan Naisleijonien ykkösmaalivahtina

Anni Keisala kertoo, ettei aio ottaa paineita valintakohusta. Keisalan mukaan hänellä on hyvät välit Noora Rädyn kanssa. Räty esimerkiksi lähetti hänelle tsemppiviestejä elokuun MM-kisojen aikaan.

Anni Keisala torjuu Naisleijonien ykkösmaalivahtina Pekingin olympialaisissa. Kuva: Felicia Räihä / Yle

Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen paljasti torstaina, että Anni Keisala, 24, torjuu Pekingin olympialaisissa joukkueen ykkösmaalivahtina. Maalivahtikolmikon täydentävät Meeri Räisänen ja Eveliina Mäkinen, joten Noora Räty jäi sivuun joukkueesta.

Keisala lähtee uransa ensimmäisiin olympialaisiin hyvillä mielin.

– Olympialaiset ovat olleet itselleni pienestä asti unelmana. Olin lähellä jo neljä vuotta sitten, mutta silloin ei vielä rahkeet riittäneet. On kyllä todella hienoa, että nyt kova työ palkitaan ja minut valittiin joukkueeseen mukaan. On kyllä todella hyvä fiilis lähteä sinne pelaamaan, Keisala sanoo Yle Urheilulle.

Keisala kantoi viime elokuun MM-kisoissa ensimmäistä kertaa Naisleijonissa ykkösmaalivahdin vastuuta, ja suoriutui tehtävästään mainiosti. Keisala valittiin kisojen parhaaksi maalivahdiksi, ja hän torjui Suomen MM-pronssille.

Vire on jatkunut myös kotoisessa Naisten Liigassa, jossa Keisala on pelannut Ilveksessä 15 ottelua torjuntaprosentilla 94,5.

– Kausi starttasi erikoisesti MM-kisoissa ja sieltä tuli heti hyviä onnistumisia. Siitä oli helppoa lähteä kauteen. Olen pystynyt kauden aikana pitämään sen hyvän tason ja tasaisuuden yllä. Olen kyllä hyvällä itseluottamuksella pystynyt pelaamaan koko kauden. Odotetaan, että se jatkuu olympialaisissa.

Keisalan mukaan Naisleijonien joukkueessa on hyvä yhdistelmä kokemusta ja nuoruutta.

– Meillä on muutamia muutoksia Calgaryn kisoihin, mutta hyvä, että on yhteisiä kokemuksia syksyltä. Koen, että meidän maalivahtikolmikko on tiivis ja yhtenäinen. Meillä on hyvä kolmikko kasassa ja on siistiä lähteä Pekingiin, Keisala tuumii.

Noora Rädyn puuttumisesta on puhuttu paljon medioissa eilen illalla ja tänä aamuna. Miten Noora Rädyn putoamiseen joukkueesta on suhtauduttu Naisleijonien pelaajien kesken ja mitä olet itse siitä mieltä?

– En osaa sanoa laisinkaan, emme ole vielä joukkueen kanssa kokoontuneet. Keskitytään siihen, keitä joukkueeseen on valittu ja sillä porukalla mennään. Yhtenäinen porukka sinne lähtee. Lähdetään taistelemaan jokaisesta pelistä voittoa.

Mitä mieltä olet itse siitä, että Noora ei ole joukkueessa? Olisiko hän mielestäsi ansainnut paikkansa Naisleijonissa helmikuussa?

– Valmennus tekee päätökset. En ota tuohon kantaa.

Pasi Mustosen perusteluja Nooran pudottamisesta olympiajoukkueesta on aika paljon kummasteltu. Mitä mieltä olet itse koko valintakohusta ja Mustosen perusteluista?

– Itse en ole liiemmin keskusteluita seurannut. Keskityn vain omaan valmistautumiseeni ja siihen, että olen parhaassa iskussa, kun pelit alkaa. On siistiä lähteä ensimmäisiin olympialaisiin. Keskityn vain siihen omaan valmistautumiseeni.

Haittaako valmistautumista kisoihin se, että nyt on ollut tällaista kohua maalivahtivalintoihin liittyen? Koetko, että tästä tulee ylimääräistä turhaa painetta kohun takia?

– En koe, että se vaikuttaa itseeni mitenkään. En kiinnitä niihin huomiota, vaan keskityn omaan tekemiseeni.

Miltä on aiemmin tuntunut, kun Räty on ollut kanssasi samassa joukkueessa? Onko tuntunut siltä, että se olisi parantanut suoritustasi?

– En ole tainnut itse ikinä pelata niin, että Räty olisi ollut mukana. Ei tule ainakaan mieleen. Kerran olimme kisoissa samaan aikaan, mutta Räty oli silloin pelaava maalivahti ja itse olin silloin katsomossa. Emme ole tainneet olla samaan aikaan niin, että olisin ollut pelaavassa roolissa ja hän olisi ollut mukana.

Miten kuvailisit suhdettanne? Jos toinen on ollut katsomossa ja toinen kentällä, niin onko ollut hyvä meininki ja molemmat pystyneet tukemaan toisiaan?

– Joo kyllä meillä Nooran kanssa on hyvät valit. Kisojen aikanakin hän lähetteli paljon tsemppiviestejä pelien jälkeen ja ennen pelejä. Minulla ja Nooralla on hyvät välit ja kannustamme toisiamme.

Miten jatkuu matka kohti Pekingiä?

– Tänään illalla kokoonnumme Vierumäen kuplaan. Viimeiset pakkailut täytyy saada aikaiseksi ennen lähtöä. Muutaman päivän päästä pääsemme jäälle joukkueen kanssa ja keskiviikkona on lennot Pekingiin. Hyvällä fiiliksellä olen kokoontumassa. Odotan, että näen joukkuelaiset ja pääsemme hommiin.

Uskotko, että kun tässä on ollut tämä kohu päällä, niin kaikki ovat kuitenkin positiivisella mielellä, vai mitä veikkaat, tuletteko puhumaan tilanteesta ja Rädyn jäämisestä pois, kun näette tänään?

– Uskon, että keskitymme tulevaan turnaukseen sillä porukalla, keitä on valittu ja menemme tekemään yhdessä parhaan mahdollisen tuloksen.

Lue myös: