Hyppää sisältöön

Koronavirus iski Tshekin miesten olympiajoukkueeseen – peräti joka toisella KHL-pelaajalla korona

Pekingin olympialaisiin valmistautuva Tshekin miesten jääkiekkomaajoukkue painii koronaongelman kanssa. Maajoukkueeseen liittyneestä 12 KHL-pelaajasta peräti kuusi on antanut positiivisen koronavirusnäytteen.

Tshekin valmentaja Filip Pesan ohjeistaa joukkuetta Moskovan joulunalusturnauksessa 2021. Kuva: Mikhail Japaridze/TASS

Tshekin maajoukkueen johto ei ole kertonut positiivisen näytteen antaneiden pelaajien nimiä, kertoo sport.cz-sivusto (siirryt toiseen palveluun).

Päävalmentaja Filip Pesan kuitenkin paljasti perjantaina toimittajien kanssa pitämässään etätapaamisessa, että kolme kuudesta tartunnan saaneesta pelaajasta on jo ehtinyt harjoitella maajoukkueen kanssa.

– Kaksi pelaajaa tästä ryhmästä sai negatiivisen koronatuloksen, kun he lähtivät omista seuroistaan ja saapuivat tiistaina Tshekkiin. Keskiviikkona he olivat kuitenkin positiivisia ja nyt kahden päivän jälkeen taas negatiivisia. Tilanne näyttää muuttuvan muutamassa tunnissa, päivitteli Pesan ja lisäsi, ettei yksikään positiivisen testituloksen antaneesta pelaajasta edes kärsi koronan oireista.

Päästäkseen kisakoneeseen jokaisen urheilijan on annettava kaksi negatiivista PCR-koronanäytettä, kuukauden sisällä koronan sairastaneiden puolestaan neljä negatiivista tulosta. Tämä koskee pelaajien lisäksi myös johtoryhmää.

– Meillä on kaksi pelaajaryhmää. Negatiivisen tuloksen antaneet jatkavat harjoittelua ja toinen ryhmä on erillään. Sen pelaajia testataan päivittäin, ja heti kun tulos sen sallii, he palaavat harjoituksiin. Lääkärit ovat kertoneet meille, että omikron-variantti tarttuu hyvin todennäköisesti joukkueeseen nopealla aikataululla, sanoi Tshekin tiedottaja Zdenek Zikmund.

Lauantai-illasta lähtien terveet KHL-pelaajat menevät tiukkoihin kuplaolosuhteisiin ja liikkuvat Pekingin lähtöpäivään, torstaihin 27. tammikuuta saakka Prahassa vain O2-Areenan ja sen viereisen hotellin väliä.

– Saa nähdä, kuinka monessa ryhmässä lennämme lopulta Kiinaan. Maajoukkueen johto on ollut yhteydessä Pekingin varalla oleviin, noin 30 pelaajaan. Heidän pitää olla valmis tarvittaessa nopeaan lähtöön, valmentaja Pesan selvitti ja sanoi, että maanantain jälkeen muutoksia voi tehdä joukkueeseen vain terveydellisistä syistä.

Tshekin on tarkoitus pelata helmikuun 6. päivänä harjoitusottelu Ruotsia vastaan Kiinan pääkaupungissa. Olympialaisten alkulohkon Tshekki aloittaa 9. helmikuuta ja kohtaa järjestyksessä Tanskan, Sveitsin ja Venäjän.

Maalivahdit:

Patrik Bartosak
Roman Will
Simon Hrubec

Puolustajat:

Jakub Jerabek
Ronald Knot
Lukas Klok
Libor Sulak
Tomas Kundratek
Vojtech Mozik
David Sklenicka

Hyökkääjät:

Hynek Zohorna
Tomas Zohorna
Michael Frolik
Tomas Hyka
David Krejci
Vladimir Sobotka
Jan Kovar
Jiri Smejkal
Roman Cervenka
Michael Spacek
Lukas Sedlak
Matej Stransky
Radan Lenc
Michal Repik