Hyppää sisältöön

Dallasin ja Carolinan suomalaiset iskussa – Hintz ratkaisi jatkoajalla, Aho iski tehot 1+2 juhlaottelussaan, Barkov upotti komean rankkarin

Dallasin suomalaiset onnistuivat laajalla rintamalla, kun joukkue voitti Detroitin jatkoajan jälkeen 5–4. Sebastian Aho iski tehot 1+2, kun Carolina löi NY Rangersin 6–3.

Dallasin suomalaiset tehokkaina
Dallasin suomalaiset tehokkaina

Dallasin ja Carolinan suomalaiset olivat kovassa iskussa yön NHL-kierroksella. Dallasin suomalaiset keräsivät tehopisteitä laajalla rintamalla. Roope Hintz oli syöttäjänä Jason Robertsonin tasoitusmaalissa reilu minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä ja teki itse voittomaalin jatkoajalla, kun Dallas voitti Detroitin 5–4.

Myös Esa Lindell keräsi tehot 1+1, Miro Heiskanen 0+2 ja Joel Kiviranta 1+0. Kivirannalle maali oli kauden ensimmäinen.

Carolina voitti New York Rangersin 6–3. Sebastian Aho pelasi 400. runkosarjaottelunsa NHL:ssä ja iski tehopisteet 1+2. Teuvo Teräväinen nappasi yhden syöttöpisteen, mutta loukkaantui eikä pelannut kolmannessa erässä. Hurricanesin mukaan Teräväinen sai alavartalovamman.

Aho sai samalla 200 syöttöpistettä täyteen NHL:ssä.

– Hän on supertähti tässä liigassa eikä heitä ole kovin monta. Tämä oli hänen 400:s ottelunsa ja hän on vasta 24. Hän pystyy pelaamaan ketä tahansa vastaan ja useimmiten paremmin kuin kukaan, Carolinan Tony DeAngelo kehui Ahoa.

Entinen Rangersin pelaaja DeAngelo teki myös tehopisteet 1+2 ensimmäisessä ottelussaan vanhaa seuraansa vastaan.

Carolinan ja NY Rangersin ottelu oli Metropolitan-divisioonan kärkikamppailu. Joukkueet ovat nyt tasapisteissä, mutta Carolina on pelannut neljä ottelua vähemmän.

Patrik Laine sai yhden syöttöpisteen, kun Columbus hävisi Pittsburghille 2–5.

Anton Lundell ja Aleksander Barkov onnistuivat voittomaalikisassa, kun Florida löi Vancouverin 2–1. Barkovin maali jäi rankkarikisan voittomaaliksi.

NHL-tulokset:

Carolina – NY Rangers 6–3
C: Aho 1+2, Teräväinen 0+1

Columbus – Pittsburgh 2–5
C: Laine 0+1, Korpisalo 26/30 torjuntaa

Detroit – Dallas 4–5 ja
Da: Hintz 1+1, Lindell 1+1, Kiviranta 1+0, Heiskanen 0+2

NY Islanders – Arizona 4–0

Chicago – Minnesota 1–5
C: Lankinen 16/17 torjuntaa
M: Kähkönen 35/36 torjuntaa

Anaheim – Tampa Bay 5–1

Seattle – St. Louis 0–5
St: Husso 27/27 torjuntaa

Vancouver – Florida 1–2 vl
F: vl-maali Barkov

Lue myös: