Hyppää sisältöön

Henrik Borgström teki kaksi maalia Kaapo Kähkösen selän taakse – Chicago hävisi silti

Philadelphian Rasmus Ristolainen teki maalin enistä seuraansa vastaan. Myös Montrealin Artturi Lehkonen onnistui maalinteossa.

Henrik Borgström teki kaksi maalia
Henrik Borgström teki kaksi maalia

Chicagon Henrik Borgström teki kaksi maalia, mutta Minnesota löi Chicagon jatkoajan jälkeen 4–3 NHL:ssä. Borgström vei joukkueensa 1–0-johtoon avauserässä ohjauksella ilmasta ja 3–2-johtoon sorkkimalla maalin edestä kiekon ohi Kaapo Kähkösen kolmannessa erässä. Minnesota tuli kuitenkin tasoihin ja Marcus Foligno ratkaisi Wildille voiton jatkoajalla.

Maalit olivat Borgströmille kauden kolmas ja neljäs.

– Yritin vain pitää homman yksinkertaisena, erityisesti ottelun alussa, sillä tiedämme, että he ovat melko raskas joukkue ja aloittavat pelin virtauksen. Yritimme ketjuna olla valmiina siihen ottelun alussa, Borgström kertasi Blackhawksin nettisivuilla.

Borgströmin, Ryan Carpenterin ja MacKenzie Entwistlen muodostama nelosketju sai Blackhawksin päävalmentaja Derek Kingin kehut.

– He olivat hyviä. He aloittivat monet vaihdot puolustusalueella ja päättivät ne hyökkäysalueella. Sitä haluan nelosketjulta. Ja sitten he lapioivat kaksi maalia, mikä oli bonusta, King sanoi.

Kevin Lankinen Chicagon maalilla torjui peräti 40 laukausta, Kähkönen Minnesotan maalilla 33 laukausta.

Lankinen korvasi Marc-Andre Fleuryn Chicagon maalilla kesken joukkueiden edellispäivän ottelun ja aloitti lauantaina Blackhawksin maalilla ensimmäisen kerran sitten 18. joulukuuta. Lankinen oli erinomaisessa vireessä ja torjui 40 laukausta.

– Se oli valtavan tärkeää. Hänelläkin on ollut pitkä tauko. Vaikka en pitänyt maalivahdin vaihtamisesta (perjantain pelissä), se tavallaan auttoi Lankista, koska meillä ei ollut tänään aamujäätä. Se oli tavallaan hänen verryttelynsä tähän otteluun, King sanoi.

Lankinen ei päästänyt yhtäkään maalia tasaviisikoilla, sillä Minnesotan maaleista kaksi syntyi ylivoimalla, yksi kuudella kenttäpelaajalla viittä vastaan ja viimeinen jatkoajalla.

– Mielestäni "Lanks" pelasi mahtavan ottelun. Hän näytti hyvältä. Vastustaja on hyvä jääkiekkojoukkue. Maalilla oli paljon ruuhkaa, ja he ovat todella hyviä laukomaan sieltä seasta. Hänen edessään oli kaaosta, mutta hän kesti sen hyvin, King kehui.

Lehkonen teki maalin, mutta Montreal hävisi

Montrealin Artturi Lehkonen teki maalin, mutta hänenkään maalinsa ei auttanut joukkuettaan voittoon. Colorado löi Montrealin jatkoajan jälkeen 3–2. Jatkoaikamaalin teki Gabriel Landeskog. Mikko Rantanen jäi tällä kertaa ilman tehopisteitä.

Carolina Hurricanes oli matkustanut New Jersey Devilsin vieraaksi ilman Teuvo Teräväistä, joka jätti lauantaina alaraajavamman vuoksi pelin kesken. New Jersey voitti ottelun 7–4. Carolinan tähtipelaaja Sebastian Aho jäi ottelussa pisteittä, mutta Jesperi Kotkaniemi syötti yhden maalin. Myös New Jerseyn Janne Kuokkanen alusti yhden joukkueensa maaleista.

Rask torjui voiton Bostonille, Vaakanainen urakoi hurjat minuutit

Boston Bruins voitti Winnipeg Jetsin 3–2. Ottelun sankariksi nousi David Pastrnak, joka teki Bostonin voittomaalin ylivoimalla päätöserässä.

Bostonin maalivahtina pelasi Tuukka Rask, jolle ottelu oli lonkkaleikkauksen jälkeen kauden kolmas. Rask on nyt torjunut kaksi voittoa. Bostonin muista suomalaisista Urho Vaakanainen urakoi hurjat minuutit, sillä puolustaja luuti Bostonin takalinjoilla yli 23 minuuttia, joista yli kolme minuuttia alivoimalla. Bostonin Erik Haula pelasi 13 minuuttia.

Winnipegin suomalainen Kristian Vesalainen uurasti kaukalossa yli kahdeksan ja puoli minuuttia.

Ristolaiselle harvinaista herkkua entistä seuraa vastaan

Myöhään lauantai-iltana pelattu Buffalo Sabresin ja Philadelphia Flyersin kohtaaminen päättyi Buffalon 6–3-voittoon. Ottelu oli Philadelphian puolustaja Rasmus Ristolaiselle ensimmäinen entistä seuraansa vastaan. Ristolainen pelasi Buffalossa kahdeksan edellistä kautta, kunnes siirtyi tälle kaudelle Philadelphiaan.

Ristolainen teki Philadelphian 1–1-tasoituksen, ja se oli puolustajan kauden toinen osuma. Buffalo onnistui karkaamaan jo avauserässä 4–2-johtoon eikä luopunut johtoasemasta enää ottelussa. Buffalon voittomaalin teki Peyton Krebs, johon syötön antoi suomalaispuolustaja Henri Jokiharju.

NHL-tulokset:

Buffalo – Philadelphia 6–3
B: Jokiharju 0+1, P: Ristolainen 1+0

Boston – Winnipeg 3–2
B: Rask 22/24 torjuntaa

New Jersey – Carolina 7–4
N: Kuokkanen 0+1, C: Kotkaniemi 0+1

NY Rangers – Arizona 7–3

Colorado – Montreal 3–2 ja
M: Lehkonen 1+0

Washington – Ottawa 3–2 ja

NY Islanders – Toronto 1–3

Nashville – Detroit 4–1
N: Saros 28/29 torjuntaa

Minnesota – Chicago 4–3 ja
M: Kähkönen 33/36 torjuntaa, C: Borgström 2+0, Lankinen 40/44 torjuntaa

Edmonton – Calgary 5–3
E: Koskinen 44/47 torjuntaa

San Jose – Tampa Bay 1–7

Lue myös: