Hyppää sisältöön

Pekingin mitalitoivo Rene Rinnekangas laski kolmanneksi X-Gamesin big airissa – "Ei voi olla kuin hymyssä suin"

Kolmostila on Rinnekankaan paras sijoitus X-Gamesien big airissa. Rinnekangas pysyi pystyssä kilpailussa sellaisia temppuja, jotka eivät ole aiemmin onnistuneet.

Rene Rinnekangas onnistui Pekingin olympiakenraalissa hyvin. Kuva: Ezra Shaw / Getty Images

Pekingin olympialaisiin matkaava suomalaislumilautailija Rene Rinnekangas sijoittui kolmanneksi X-Gamesin big air -kilpailussa Yhdysvaltojen Aspenissa. Rinnekangas sai kisan kahdesta parhaasta laskustaan yhteispisteet 80,00. Kisan voittoon laski Norjan Marcus Kleveland pistein 82,00. Toiseksi sijoittui Kanadan Max Parrot tuloksella 81,00.

– Erittäin hyvät fiilikset tästä kolmannesta sijasta. Tänä päivänä lumilautailun taso on maailmalla ihan jäätävä, varsinkin big airissa. Koen itse, että slopestyle on enemmän se oma vahvuus niin älyttömän hyvät fiilikset siitä, miten kilpailu meni, Rinnekangas kertoo.

Big air -kilpailussa Rinnekangas teki ensimmäisellä laskulla tempun backside 1980. Toisella laskulla Rinnekangas teki frontside 1800 -tempun.

– Toisen laskun temppu oli sellainen, että sain sen ensimmäistä kertaa menemään kisassa. Nyt sain sen vihdoin menemään. Hyvässä paikkaa.

Uran paras sijoitus olympialaisten alla

Kolmostila oli Rene Rinnekankaan uran paras sijoitus X-Gamesin big airissa. Rinnekangas on aiemmin sijoittunut X-Gamesin slopestylessa parhaimmillaan toiseksi.

Tämän vuoden X-Gamesissa Rinnekangas oli slopestyle-kilpailussa viides. Kilpailun voittoon lautaili Kanadan Mark McMorris.

Pekingin olympialaisissa kisataan lumilautamitaleista big airissa ja slopestylessa.

– Tästä on hyvä jatkaa kohti olympialaisia. Ei voi olla kuin hymyssä suin. Laskeminen tuntuu tosi hyvältä ja sain tehtyä sellaisia temppuja, mitkä ovat tärkeitä tulevaisuudessa. Niitä pystyy käyttämään olympialaisissakin kisatemppuina, siitä olen erittäin fiiliksissä. Innolla odotan olympialaisia, saadaan siellä varmaan aikamoiset karkelot aikaiseksi, Rinnekangas sanoo.

Ennen olympiamatkaa Rinnekangas matkustaa Yhdysvalloista takaisin Suomeen maanantaina.

– Kaksi päivää otan huilia, jonka jälkeen 26. päivä on tarkoitus lähteä Kiinaan.

Suomen lumilautamaajoukkueeseen on nimetty Rinnekankaan lisäksi Enni Rukajärvi ja Kalle Järvilehto. Aiemmin lumilautamaajoukkueen päävalmentaja Antti Koskinen kertoi, että neljättä paikkaa tullaan vielä esittämään Carola Niemelälle.

Lue myös: