Hyppää sisältöön

Katso, miten olympiavoittaja pelästytti kilpakumppanit holtittomalla kaatumisellaan – Curtoni niukkaan voittoon

Syöksylaskun olympiavoittaja Sofia Goggia kaatui pahannäköisesti Cortina d’Ampezzon supersuurpujottelukisassa. 

Goggia pelästytti kilpakumppaninsa
Goggia pelästytti kilpakumppaninsa

Sofia Goggia juhli lauantaina Cortina d’Ampezzossa syöksylaskun maailmancupin voittoa, mutta sunnuntain supersuurpujottelussa hän koki kovia. Italialainen oli mukana tiukassa sekuntikamppailussa, kun hän kaatui radan loppupuoliskolla noin 90 kilometrin tuntivauhdissa.

Goggian rajut voltit pelästyttivät kilpakumppanit – muun muassa johtopaikkaa jo tuolloin hallussaan pitänyt joukkuekaveri Elena Curtoni käänsi katseensa kaatumisen nähtyään. Laskija loukkasi vasenta polveaan, mutta pystyi poistumaan rinteestä omin jaloin.

Goggia on yksi Italian suurista mitalitoivoista Pekingin olympialaisiin. Hän on ollut tällä kaudella mainiossa vireessä, sillä hän on voittanut neljä lasketuista viidestä syöksykisasta ja ollut ykkönen kahdessa supersuurpujottelukisassa.

Elena Curtoni voitti Cortina d'Ampezzon kisan ja otti uransa ensimmäiseen voiton maailmancupin supersuurpujottelussa. Voittokorokkeelle hän kipusi toista kertaa, sillä hän otti ensimmäisen voittonsa syöksylaskussa vuonna 2020.

Curtoni kukisti Itävallan Tamara Tipplerin yhdeksällä sekunnin sadasosalla. Sveitsin Michelle Gisin oli kolmas. Italian Federica Brignone nousi neljännen sijan ansiosta supersuurpujottelun cupin pisteissä kärkipaikalle. Goggia putosi cupin pisteissä kolmanneksi, kun myös Curtoni kiilasi hänen edelleen.

Lue myös: