Hyppää sisältöön

Suomen ampumahiihtokomeetta kertoi huojentavia uutisia koronatestistä – kilpakumppanitkin huomanneet Tero Seppälän vireen: "Morjestelevat vähän enemmän"

Tero Seppälä on ollut Suomen ampumahiihdon kuuma nimi viime viikkoina. Seppälä sanoo taistelevansa nyt niistä sijoista, joihon omasta mielestään kuuluu kunnon ja taitojen puolesta.

Tero Seppälä taisteli tiukasti palkintosijasta Anterselvan yhteislähtökisassa. Kuva: Lehtikuva

Kun Pekingin olympiakisoihin on aikaa enää vajaat kaksi viikkoa, Suomen ampumahiihtojoukkue sai ikävän viestin: yksi Anterselvan maailmancupiin osallistuneista joukkueen urheilijoista oli antanut positiivisen koronatestituloksen.

Tero Seppälä kertoi Urheilustudion haastattelussa huojentavan uutisen, ettei hän ole tämän positiivisen testituloksen antaja.

– En ole karanteenissa, vaikka olen majoittunut yksin koko viikon, Seppälä kertoi.

Hän valmistautuu Pekingin olympialaisiin hieman eri kaavalla, joten sen takia hän oli majoittunut Anterselvassa eri paikkaan kuin muu joukkue.

– Tavallaan karanteenitilassa olen, mutta ei ollut minun kohdallani se positiivinen testitulos. Toki ikävä koko joukkueen kannalta.

Mitali "hirvittävän lähellä"

Seppälä on ollut mainiossa vireessä viime aikoina ja lauantain yhteislähtökisassa hän taisteli tiukasti uransa ensimmäisestä maailmancupin palkintosijastakin.

Palkintokoroke karkasi kaatumiseen, mutta Yle Urheilun asiantuntija Ville Kotikumpu myöntää, että Seppälän ympärillä leijailee vahvahko mitalin tuoksu Pekingin olympialaisia ajatellen.

– Hirvittävän lähellä on se mahdollisuus, että sieltä mitali tulee. Kaikki matkat oikeastaan käyvät Terolle. Pikamatka on sellainen, että hiihtovauhti vaatii sen, että kovimmat hiihtäjät ottavat sen yhden ohilaukauksen. Tero on heti siinä tulossa perässä, Kotikumpu sanoi.

Seppälä itsekin on ollut tyytyväinen viime aikojen tuloksiinsa. Hän on kauden aikana sijoittunut neljä kertaa kymmenen parhaan joukkoon ja ollut kahdesti viides, joten tasonnosto on ollut selvä.

– Kyllä eilen tuntui, että olen taistelemassa niistä sijoista, joihon kuulun kunnon ja taitojen puolesta. Se ei ole vain sattumaa, Seppälä sanoi.

Suomalaistykin mukaan myös kilpakumppanit ovat huomanneet hänen hyvät tuloksensa ainakin jossain määrin.

– Ainakin he morjestelevat vähän enemmän. Sillä lailla olen tutumpi kasvo heillekin, hän naurahti.

"Olemme yllätysvalmis joukkue"

Jos Kotikumpu pohti jo Seppälän mitalimahdollisuuksista, niin yhtä lailla menestyminen Pekingissä on käynyt Seppälänkin mielessä. Hänen tavoitteensa ovat ehdottomasti kymmenen parhaan joukossa.

Ja ovathan suomalaiset yllättäneet aiemminkin ampumahiihdossa juuri olympialaisissa. Naganossa Ville Räikkönen ja Albertvillessa Harri Eloranta tulivat täysin puskista pronssimitaleille. Nyt Seppälä on sentään kolkutellut koko ajan mitalikantaa.

– En ainakaan tule antamaan muille mitaleita helpolla, hän vakuutti.

Yksi hyvistä mitalimahdollisuuksista Seppälällä ja Suomen joukkueella on sekaviestissä, jossa Suomi oli Pyeongchangin olympiakisoissa kuudes. Seppälän mielestä kyseinen matka on erittäin hyvä Suomen joukkueelle.

– Arvokisoissa on yllätysmahdollisuus ja me olemme yllätysvalmis joukkue. Tuohon kisaan lähdemme taistelemaan huippusijoista, Seppälä sanoi.

Kotikumpu pitää Suomen nelikkoa – Suvi Minkkinen, Mari Eder, Tero Seppälä ja Olli Hiidensalo – juuri sellaisena, jolla on mahdollisuus onnistua.

– Jos nämä neljä onnistuvat kaikki samana päivänä, niin se kuudes sija voi olla ihan paperia, Kotikumpu sanoi.

Lue myös: