Hyppää sisältöön

Kasperi Kapanen ja Aleksander Barkov osuivat NHL-kierroksella – suomalaisilla onneakin mukana, katso maalit

St. Louis Bluesin maalivahti Ville Husso oli jälleen huippuvireessä, kun hän torjui voiton Vancouverista. Viisi perättäistä voittoa torjuneen Husson torjuntaprosentti on NHL:n toiseksi paras.

 Barkov tasoitti Jets-pelin 3–3:een
Barkov tasoitti Jets-pelin 3–3:een

Jääkiekon NHL:ssä Pittsburgh Penguinsin Kasperi Kapanen ja Florida Panthersin Aleksander Barkov pääsivät maalin makuun.

Kapanen onnistui kotiottelussa Winnipeg Jetsiä vastaan, kun hän kavensi pelin 1–2:een kolmannen erän alkupuolella. Jevgeni Malkin syötti maalin eteen ja kiekko meni sisään suomalaisen luistimen kautta. Maali oli Kapaselle kauden yhdeksäs. Kapasen tilillä on nyt 40 ottelusta 24 tehopistettä.

Katso Kapasen maali ohesta.

Yhdeksän sekuntia Kapasen osuman jälkeen Jeff Carter tasoitti pelin 2–2:een.

Pittsburgh voitti ottelun lopulta voittolaukausten jälkeen 3–2. Ratkaisevan rankkarin sisään ampui toisella kierroksella Penguinsin kapteeni Sidney Crosby.

– Me tiesimme, että emme pelanneet oikealla tavalla kahta ensimmäistä erää. Me puimme työhaalarit päälle kolmanteen erään. Jos pelaamme, kuten kolmannessa erässä teimme, tulemme voittamaan pelejä, Penguins-pakki Kris Letang summasi.

Pittsburgh on voittanut viisi ottelua peräkkäin. Winnipegillä on vyöllään neljä perättäistä peliä vailla voittoa.

Tappio harmitti Barkovia

Floridan kapteeni Aleksander Barkov onnistui vieraspelissä Seattle Krakenia vastaan. Hän tasoitti pelin 3–3:een toisessa erässä. Maalissa oli hieman onneakin mukana, sillä kiekko kimposi sisään Seattle-pelaajan kautta. Barkovin kauden 18. osuman voi katsoa klikkaamalla jutun pääkuvaa.

Kamppailusta myös yhden syöttöpisteen saanut Barkov on rohmunnut tällä kaudella 29 kamppailusta 34 (18+15) tehopistettä.

Seattle voitti ottelun lopulta maalein 5–3. Krakenin 4–3-voitto-osuman kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla teki Mason Appleton, jolle maali oli vasta kauden kolmas.

Kraken onnistui maalinteossa sekä toisen että kolmannen erän alussa.

– Meidän pitää aloittaa erät paremmin, pitää olla hereillä henkisesti ja fyysisesti. Olemme voittaneet paljon pelejä, mutta emme voi olettaa, että voitamme vain pelailemalla. Meidän pitää pelata hyvää peliämme, jos haluamme voittaa, Barkov pohti pelin jälkeen.

Tappio päätti kärkijoukkue Floridan kahden ottelun mittaisen voittoputken.

Husson torjuntaprosentti 94,1

Suomalaisista kierroksella esiin nousi Kapasen ja Barkovin lisäksi myös St. Lousin maalilla hienosti torjunut Ville Husso. 26-vuotias suomalaisvahti valittiin ottelun kolmostähdeksi, kun Blues haki 3–1-vierasvoiton Vancouvers Canucksilta. Husso pysäytti kiekon 38/39 kertaa.

Voitto oli suomalaisvahdille jo viides perättäinen.

Vancouverin maalilla pelasi kiekon eteen 14/17 kertaa venynyt Michael DiPietro.

Husso torjui avauserässä peräti 20 kertaa, kun Vancouver pääsi pyörittämään ylivoimaa viidellä kolmea vastaan.

– Se ei ollut paras mahdollinen peli meiltä, mutta taistelimme kovaa. Alivoimapelimme oli hyvää, laukauksia blokattiin edessäni mallikkaasti, Husso sanaili.

Husso on esiintynyt nyt tällä kaudella 12 mittelössä huikealla torjuntaprosentilla 94,1. Hänen torjuntaprosenttinsa on tällä hetkellä NHL:n toiseksi paras.

NHL-kierroksen tulokset:

Pittsburgh–Winnipeg vl 3–2
PIT: Kapanen 1+0

Columbus–Ottawa 1–2

New Jersey–Los Angeles 2–3

Seattle–Florida 5–3
FLA: Barkov 1+1

Vancouver–St. Louis 1–3
STL: Husso 38/39 torj.

Lue myös: