Hyppää sisältöön

Olympiakisoihin valittu Jenni Saarinen vaihtaa Pekingiin kisapuvun ja hiustyylin EM-kisojen epäonnistumisen jälkeen: "Nyt on sellainen olo, että kyllä se alkaa tulemaan sieltä"

Jenni Saarinen valittiin Suomen edustajaksi Pekingin olympiakisojen naisten taitoluisteluun. Olympialaiset ovat 22-vuotiaalle Saariselle uran ensimmäiset.

Jenni Saarinen edustaa Suomea Pekingin talviolympialaisissa. Kuva: Lehtikuva

Jenni Saarisella oli mahdollisuus varmistaa edustuspaikka Pekingin olympiakisojen naisten taitoluisteluun Tallinnan EM-kisoissa. Emmi Peltosen jäätyä pois EM-kilpailuista nilkkavamman takia, piti Saarisen olympiapaikan olla sinettiä vaille varma. Toisin kävi. Saarinen haparoi jo lyhytohjelmassa ja vapaaohjelmassa ongelmat jatkuivat. Saarinen jäi kisassa kahdeksanneksitoista ja reilusti kauden parhaista pisteistään.

Saarisen epävarman kunnon takia annettiin joulukuussa SM-hopeaa luistelleelle Linnea Cederille näyttömahdollisuus viime viikonloppuna. Loukkaantumisista toipunut Ceder teki Bavaria Openissa uudet ennätyspisteet ja nappasi pronssia. Se ei kuitenkaan riittänyt. Uransa ensimmäisen Suomen mestaruuden joulukuussa voittaneen Saarisen alkukauden hyvät suoritukset painoivat vaakakupissa enemmän ja näin hän lunasti olympiapaikan itselleen.

– Olympiapaikkaa piti hetken aikaa odotella. Viime viikko keskityttiin ihan omaan tekemiseen, Saarinen kertoi.

– Kyllä tietenkin vähän jännitti, mutta olin aika luottavaisin mielin. Alkukausi on kuitenkin näyttänyt, että olen pystynyt tekemään hyvää tulosta.

Saarinen aloitti olympiavalmistautumisen heti EM-kisojen jälkeen, vaikka paikka ei vielä varma ollutkaan. Harjoituksissa on keskitytty etenkin harmaita hiuksia kauden aikana aiheuttaneeseen vapaaohjelmaan. Tallinnan EM-suorituksen perusteella vapaaohjelmasta oli tullut Saariselle peikko ja jotain oli tehtävä, jotta henkinen lukko aukeaisi.

– EM-kisojen jälkeen tehtiin vielä pieniä muutoksia hyppyjen osalta ja nyt on itsellänikin sellainen olo, että kyllä se alkaa tulemaan sieltä. Treeneissä on lähtenyt sujumaan jo paremmin, Saarinen analysoi.

– Vaihdan varmasti vielä hiustyyliä ja puvun olympialaisiin. On henkisesti tärkeää, että vaihdetaan asioita ja saadaan pientä muutosta.

Olympialaiset unelmien täyttymys

Koronapandemia on asia, joka mietityttää kaikkia olympialaisiin lähteviä urheilijoita. Saarinen valmistautuu Pekingin matkaan suurimmaksi osaksi itsekseen.

– Kontaktit on pyritty minimoimaan. Olen aika paljon jäällä itsekseni tai valmentajan kanssa kahdestaan. Muun ajan olen kotona. Maski on naamalla kaikkialla, Saarinen kertoi.

Saarinen on ollut kaksi kertaa EM-kisoissa ja kerran MM-kisoissa. Viime kevään MM-kisoissa Tampereella ja Oberstdorfissa harjoitteleva Saarinen oli 24:s. Olympialaiset on 22-vuotiaalle unelmien täyttymys.

– Pikkutytöstä asti haaveillut ja seurannut aina olympialaisia. On se mieletön fiilis, että pääsee sinne nyt itse luistelemaan, Saarinen tunnelmoi.

– Pyrin pitämään sellaisen oman rauhallisen tekemisen lyhytohjelmassa. Tavoitteena on tehdä kaksi puhdasta luistelua. Nyt on hyvä draivi päällä, joten odotan hyviä suorituksia.

Lue lisää: