Hyppää sisältöön

Mikkelin Jukureiden koko hallitus erosi: Suurimman omistajan mitta täyttyi

Joukkue jatkaa pelaamista liigassa normaalisti. Uusi hallitus on tarkoitus valita helmikuun puolivälissä.

Kuva: Janne Karinkanta / Yle

Jukureiden eronneen hallituksen puheenjohtaja Jukka Toivakka vahvistaa asian Ylelle. Toivakan mukaan eron taustalla on epäluottamus pääomistajan ja hallituksen välillä.

– Enempää en lähde tilannetta avaamaan, mutta hallitus koki asian niin, että se päätti erota, Toivakka kertoo.

Jukureiden suurin omistaja on mikkeliläinen sijoittaja Heikki Viitikko, joka omistaa liigajoukkueen taustayhtiösta 28 prosenttia.

Petri Vironen haastattelee Heikki Viitikkoa Jukureiden tilanteesta.

Viitikon mukaan uusi hallitus on tarkoitus valita 16. helmikuuta.

– Joukkue pelaa aivan normaalisti ja operatiivinen toiminta toimistolla jatkuu, kyse on yhtiössa ns. corporate governance -tilanteesta, Toivakka sanoo.

Suurimman omistajan mitta täyttyi

Heikki Viitikko arvioi, että hallituksen eron taustalla on hänen ilmoituksensa siitä, ettei aio enää sijoittaa lisää rahaa Jukureihin, ellei muutoksia hallituksessa ja yhtiön toiminnassa saada aikaiseksi.

– Olen edellyttänyt viiden vuoden ajan, että rahoitus pitää saada vakaaksi, mutta käytännössä asia ei ole edennyt mihinkään. Se on itsestäni turhauttavaa, tyhmää ja loukkaa vähän ammattiylpeyttäkin, Viitikko kertoo.

Viitikko jäi vuosi sitten pois hallituksesta, mutta sijoitti sen jälkeen vielä 700 000 euroa lisää liigaosakkeen lunastamiseen ja koronatappioiden paikkaamiseen.

– Menon täytyy muuttua, mikäli aion lisää vielä rahoittaa.

Viitikko kertoo myös muiden osakkaiden osallistuneen rahoitukseen, mutta selvästi pienemmällä osuudella.

– Jos muut olisivat olleet samalla osuudella, meillä olisi 4–5 miljoonaa enemmän kassassa rahaa.

Viitikko kertoo sijoittaneensa Jukureihin reilut kaksi miljoonaa euroa. Puoli miljoonaa euroa osakkeisiin ja kaksi miljoonaa euroa vaihtovelkakirjalainoina tappioiden maksamiseen.

"Joukkueella ja toimistolla täysi luottamus"

Mikkelin Jukurit pelaa parhaillaan liigahistoriansa parasta kautta. Uuden valmentajan Olli Jokisen johdolla Jukurit keikkuu liigassa viidentenä ja on vahvasti menossa ensimmäistä kertaa kevään pudotuspeleihin.

– Joukkueeseen ja toimiston väkeen minulla on täysi luottamus, Viitikko sanoo.

Jukurit on Viitikon aikana pyrkinyt hakemaan tuloja myös jääkiekkoilun ulkopuolelta ostamalla hotellin ja sijoituskiinteistön.

– Saamme kiekkoilulla aivan kilpailukykyisin osuuden Mikkelin ja maakunnan euroista, mutta alue on vaan niin pieni, ettei se yksin riitä.

Jukureiden uusi hallitus on tarkoitus valita 16. helmikuuta pidettävässä ylimääräisessä yhtiökokouksessa.

Korjattu kello 12.34, että Jukka Toivakka oli paikkansa jättäneen hallituksen puheenjohtaja, oli aiemmin myös toimitusjohtaja.