Hyppää sisältöön

Olympiapomo Lehtimäen ja hiihtohuoltajien matka Pekingiin ei onnistunut tänäänkään – seuraava yritys keskiviikkona ensimmäisen urheilijaryhmän kanssa

12 olympiajoukkueen jäsenen matka on peruuntunut jo kahtena päivänä. Keskiviikkona ensimmäinen ryhmä urheilijoita matkustaa suoralla lennolla Pekingiin.

Mika Lehtimäki on Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja. Kuva: Jarno Kuusinen / All Over Press

Suomen olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajan Mika Lehtimäen ja 11 muun Suomen olympiajoukkueen jäsenen matka Pekingiin ei näytä onnistuvan helposti.

Ryhmän piti lähteä matkaan alunperin eilen Istanbulin kautta, josta eri puolilta maailmaa olympialaisiin akkreditoiduille henkilöille oli järjestetty oma jatkolento Pekingiin. Lento ei kuitenkaan onnistunut, koska lumimyrsky sulki Istanbulin lentokentän.

Tänään oli uusi yritys, mutta sekään ei onnistunut.

– Ei päästy tänäänkään. Täällä ollaan edelleen hotellissa Helsingin päässä. Tänäänkin oli peruttu Istanbulin lento ja myös lento Istanbulista Pekingiin, Lehtimäki kertoi puhelimitse.

Lehtimäen mukaan suurin osa Istanbulin lennoista on edelleen peruttu, vain noin 10 prosenttia lennetään.

Uusi suunnitelma on nyt se, että ryhmä lentää ensimmäisen urheilijaryhmän mukana huomenna keskiviikkona. Kyseessä on suora lento Helsingistä Pekingiin ja sen suhteen ongelmia ei pitäisi olla.

Lehtimäen ryhmässä on muun muassa hiihtomaajoukkueen huoltajia. Heidän matkansa viivästyy nyt parilla päivällä, mutta sillä tuskin on suurta merkitystä.

– Hyvin rauhallisia he ovat olleet. Onneksi siellä on päästy käymään kaksi kertaa aikaisemmin, Lehtimäki totesi.

Lentojen siirtyminen tietää aina uusia koronatestejä, terveyssovellusten täyttöä ja tulliselvityksiä. Keskiviikkona ryhmän pitäisi kuitenkin lopulta päästä matkaan.

Lue myös: