Hyppää sisältöön

Maailmanlistan ykkönen Barty ensimmäisenä australialaisnaisena 42 vuoteen kotiturnauksen loppuotteluun – vastaan asettuu ensikertalainen Yhdysvalloista

Ykköseksi sijoitettu Ashleigh Barty piti välierässä Madison Keysin kurissa, ja Danielle Collins löi vakuuttavasti puolalaisen Iga Swiatekin.

Ashleigh Bartyn unelma täyttyy, kun hän pääsee pelaamaan kotiturnauksensa loppuottelussa. Kuva: EPA-EFE/All Over Press

Tenniksen Australian avointen naisten loppuottelussa kohtaavat lauantaina maailmanlistan ykkönen Ashleigh Barty ja yhdysvaltalainen Danielle Collins. Australialainen Barty, 25, eteni ensimmäistä kertaa urallaan kotiturnauksensa loppuotteluun lyömällä välierässä yhdysvaltalaisen Madison Keysin tunnissa ja kahdessa minuutissa 6–1, 6–3.

Ranskan avoimet 2019 ja Wimbledonin 2021 voittanut Barty on ensimmäinen australialaisnainen Australian avointen finaalissa sitten Wendy Turnbullin ja vuoden 1980.

– Olen todella onnellinen, että olen pelannut parasta tennistäni täällä. Pääsen taistelemaan mestaruudesta kotiyleisön edessä, ja se on mahtavaa. Pelasin tosi hienosti tänään, Barty iloitsi kenttähaastattelussa ottelun jälkeen.

Bartyn ja mestaruuden välissä on enää maailmanlistan sijalla 30 oleva Collins, joka varmisti uransa ensimmäisen Grand Slam -turnauksen finaalipaikan voittamalla 20-vuotiaan puolalaisen Iga Swiatekin tunnissa ja 18 minuutissa 6–4, 6–1.

Erittäin aggressiivisesti pelannut Collins, 28, on maailmanlistan sijalla 30.

– Siitä tulee ihan mahtava ottelu, ovat katsojat sitten minun puolellani tai minua vastaan. On mahtavaa näin korona-aikana, että meillä on yleisöä täällä katsomassa ja kannustamassa meitä, Collins totesi kenttähaastattelussa.

Barty ja Collins ovat kohdanneet neljästi, ja australialainen on voittanut otteluista kolme.

Danielle Collins hakee uransa ensimmäistä suurvoittoa. Kuva: Getty Images

Bartyn finaalipaikan lisäksi turnaus on ollut muutenkin australialaisille menestyksekäs, sillä miesten nelinpelin loppuottelu on täysaustralialainen. Sijoittamattomat Nick Kyrgios ja Thanasi Kokkinakis kohtaavat niin ikään sijoittamattomat Matthew Ebdenin ja Max Purcellin.

Naisten nelinpelin loppuottelussa ykköseksi sijoitettu tshekkipari Barbora KrejcikovaKaterina Siniakova kohtaa sijoittamattoman kazakstanilais-brasilialaisen parin Anna DanilinaBeatriz Haddad Maia.

Miesten kaksinpelin välierät pelataan perjantaina. Uransa 21. Grand Slam -turnauksen voittoa hakeva espanjalainen Rafael Nadal pelaa Italian Matteo Berrettiniä vastaan, ja kreikkalainen Stefanos Tsitsipas kohtaa venäläisen Daniil Medvedevin.

Lue myös: