Hyppää sisältöön

Norjan hiihtojoukkueen koronadraama paisuu! NRK: Olympiavoittaja Simen Hegstad Krügerilla koronatartunta – ainakin avausmatka jää väliin

Simen Hegstad Krügerilla on korona, kertoo NRK. Norjan valmentajan mukaan joukkueen mieliala on matalalla. Norjalaiset eivät ole voineet harjoitella tai liikkua lainkaan.

Simen Hegstad Krüger on yksi Norjan mitalisuosikeista Pekingin olympialaisissa. Häneltä jää varmuudella väliin ainakin paraatimatka eli yhdistelmäkilpailu. Kuva: AOP

Norjan yleisradioyhtiö NRK (siirryt toiseen palveluun) kertoo verkkosivuillaan, että norjalaishiihtäjä Simen Hegstad Krügerilla on todettu koronatartunta.

Krügeroli ykkönen Davosin ja Lillehammerin maailmancupin kisoissa 15 kilometrin vapaalla hiihtotavalla ennen vuodenvaihdetta.

Koronatartunta saattaa tarkoittaa sitä, että Krüger on ulkona olympialaisista. NRK:n mukaan Krüger ei pääse ainakaan miesten hiihtoavaukseen, 15+15 km:n yhdistelmäkilpailuun 6. helmikuuta. Krüger olisi ollut matkan yksi voittajasuosikeista.

Eilen Norjan hiihtojoukkue kertoi, että Heidi Wengillä ja Anne Kjersti Kalvålla on koronavirustartunnat.

– Kuten tiedetään, meillä on ollut tartuntoja joukkueessa. Ja olemme ottaneet PCR-testit urheilijoilta tänään. Olemme pelänneet, että lisää voi tulla ja valitettavasti meillä on yksi uusi tartunta. Hän on eristyksissä huoneessaan, Norjan joukkueen lääkäri Øystein Andersen kertoo NRK:lle.

Andersen kertoo, että Krüger on tällä hetkellä oireeton.

Viime vuoden MM-kisoissa Oberstdorfissa Krüger voitti sekä yhdistelmäkisassa että 15 kilometrin vapaalla hiihtotavalla hopeaa ja 50 kilometrin perinteisen pronssia.

Krüger on kaksinkertainen olympiakultamitalisti vuodelta 2018.

Norjan hiihtomaajoukkueen valmentaja Eirikr Myhr Nossum kertoo NRK:lle, että Krügerin koronatartunta on saanut joukkueen surulliseksi.

– Harvoin näen aikuisten miesten näin itkevän. Ilo on nyt kadonnut. Olemme istuneet hotellihuoneissamme 22 tuntia päivässä. Emme voi liikkua tai harjoitella. Nyt emme voi muuta kuin pistää sormemme ristiin, ettei tulisi lisää positiivisia tuloksia, Nossum kertoo.

Norjan hiihtomaajoukkue ei ole vielä Pekingissä. Joukkueen piti alun perin lähteä Pekingiin tänään torstaina, mutta tiistaina mieshiihtäjien lähtö siirtyi neljä päivää myöhemmäksi.

Norjan joukkue on ollut valmistavalla leirillä Italian Seiser Almissa.

Simen Hegstad Krüger voitti Etelä-Korean olympialaisista kaksi kultamitalia. Viestikullan lisäksi hän juhli yhdistelmäkisan henkilökohtaista voittoa. Kuva: EPA

Lue myös: