Hyppää sisältöön

Paljonpuhuva kuvasarja: Tennistähti Daniil Medvedevillä keitti pahasti yli kesken huippuottelun – "Katso minua, puhun sinulle!"

Australian avointen miesten kaksinpelin finaalin edennyt Venäjän Daniil Medvedev hermostui kesken ottelun, kun Stefanos Tsitsipasin isä näytti antavan ohjeita pojalleen kesken pelin.

Daniil Medvedev raivostui tuomarille kesken pelin. Kuva: EPA-EFE/All Over Press

Venäjän Daniil Medvedev eteni perjantaina tenniksen Australian avoimissa finaaliin kovan taistelun jälkeen. Venäläinen voitti välierässä turnauksen nelossijoitetun Kreikan Stefanos Tsitsipasin erin 7–6, 4–6, 6–4, 6–1.

Kakkossijoitetun Medvedevin pinna oli kesken ottelun pahasti koetuksella. Yleisössä ollut Tsitsipasin isä antoi pojalleen Medvedevin mukaan ohjeita kesken pelin, mikä ei ole säännöissä sallittua. Raja on kuitenkin häilyvä: kannustaminen on sallittua.

Tilannetta vaikeutti vielä se, että valmentajalla oli kasvomaski päässä, joten ulkopuolisen oli vaikea tulkita, mitä hän sanoi.

Medvedev oli ehdottomasti sitä mieltä, että Tsitsipasin isä antoi vinkkejä sääntöjen vastaisesti. Kun palaute ei mennyt perille, venäläinen lisäsi äänensävyä tuomarille.

– Oletko tyhmä? Hänen isänsä saa puhua hänelle jokaisen pisteen jälkeen? Medvedev toisteli useaan kertaan ja jatkoi:

– Vastaa kysymykseeni? Voitko vastata kysymykseeni?

– Hän voi puhua, mutta ei valmentaa häntä, tuomari vastasi.

– Miten voit olla näin huono Grand Slam -välierässä? Katso minua, puhun sinulle!

Katso alta kuvasarja Medvedevin purkautumisesta.

Kuva: EPA-EFE/All Over Press
Kuva: EPA-EFE/All Over Press
Kuva: James Gourley/Shutterstock/All Over Press

Medvedevin tahto ei mennyt läpi. Hän sai tilanteesta varoituksen, mutta käteen jäi silti finaalipaikka. Hän kohtaa finaalissa Rafael Nadalin sunnuntaina.

Ottelun jälkeen Medvedev oli rauhoittunut ja pohti tapahtunutta.

– Kun tuolla tavalla raivostuu, niin siinä menettää energiaa ja keskittyminen katoaa. Sen jälkeen, kun aloin huutamaan, tiesin, että tämä oli virhe. Hienoa, että pysyin silti keskittymään sen jälkeenkin, Medvedev sanoi kenttähaastattelussa.

Lue myös: