Hyppää sisältöön

TPS:n alavire jatkui, Tappara-vahdille vain seitsemän torjuntaa – Kärppä-vahdin päälle rynnineelle ei lisäsaktioita

TPS:n konttaaminen miesten jääkiekkoliigassa sai jatkoa perjantaina Tampereella 2–4-tappiolla Tapparalle.

Tappara oli TPS:aa parempi perjantaina. Arkistokuvaa Kuva: All rights reserved, Tero Wester Photography

Vahvan alkukauden pelanneet turkulaiset ovat voittaneet viimeisistä 14 ottelustaan vain kaksi ja ovat enää viiden pisteen turvin pudotuspeliviivan yläpuolella.

Tappara-vahti Christian Heljanko joutui torjumaan vain seitsemän laukausta, joista toisessa erässä kuusi.

– Aika heikko saldo meiltä, jos vastustajan veskarilla noin vähän torjuntoja. Me ei lauota tarpeeksi eikä päästä paikoille, mistä voisi laukoa. Se on edelleen iso kehityksen kohde, TPS:n molemmat maalit syöttänyt Juuso Pärssinen sanoi.

Tappara nollasi nopeasti torstain Sport-tappion Patrik Virran (0+3) johdolla. Jere Henriksson juhlisti ottelun aikana julkistettua jatkosopimustaan 1–0-maalilla.

Tapparan kotivoitto TPS:stä oli jonkinlainen tilastoharvinaisuus, sillä tamperelaiset olivat ennen perjantaita voittaneet kotijäällään vain yhden edellisistä 13 TPS-ottelusta.

KooKoo kolhi Kärppiä entistä raihnaisemmaksi

Koronan kurittama Kärpät poistui Kouvolasta entistäkin kolhuisempana, kun KooKoo kukisti oululaiset perjantaisessa jääkiekkoliigan kohtaamisessa maalein 5–2.

Voittomaalin 3–2 laukoi päätöserän puolivälissä alivoimalla viimeistelemään karannut Toni Suuronen. Haminalaiskasvatti Suuronen, 26, palasi kaukaloon 11 kuukauden sairauslomalta. Maali oli hänelle pelaamissaan 333 liigaottelussa 27:s, mutta alivoimaosuma jo viides.

Kaksi viikkoa pelaamatta ollut Kärpät oli käynyt läpi koronakurimuksen. Joukkueen pelaajistossa oli parin viikon aikana 16 koronapotilasta. Kouvolaan ja lauantaiksi Lappeenrantaan Kärpät sai kokoon täyden miehityksen lainattuaan Mestiksen seuroista kentällisen pelaajia sekä KalPasta kaksi liigamiestä.

Kärppien KalPa-vahti Juha Jatkola joutui töihin pelin puolivälissä, kun KooKoon Teemu Engberg ajoi surutta oululaisten luottotorjujan Stanislav Galimovin ambulanssikyyditykseen. Kärppien ainoat maalit nähtiin Engbergin viiden minuutin jäähyn aikana ylivoimalla.

Engbergin teko ei johda kurinpidolle asti, twiittasi SM-liiga perjantaina.

Pelicans ja HPK voittoihin

Pelicans voitti kotikaukalossaan pitkästä aikaa, kun se kukisti Sportin jatkoajalla 3–2. Voitto oli lahtelaisille vasta tämän vuoden toinen kahdeksassa ottelussa.

Voittomaalin laukoi jatkoajalla Pelicansin Iikka Kangasniemi. Hän osui kerran myös varsinaisella peliajalla.

Pelicans oli hävinnyt SM-liigassa neljä edellistä kotiotteluaan peräkkäin.

Toisen ottelun peräkkäisenä iltana pelannut JYP hävisi HPK:lle kotijäällään 1–5. Sarjataulukossa kolmanneksi viimeisenä oleva JYP oli ennen HPK-peliä neljän peräkkäisen ottelun pisteputkessa.

JYP sortui Jyväskylässä toisen erän jäähyihinsä. Kotijoukkue sai kakkoserässä peräti seitsemän kahden minuutin rangaistusta. HPK teki toisessa erässä kaksi ylivoimamaalia.

HPK:n tehohyökkääjinä häärivät Jere Jokinen, Michael Joly ja Arttu Pelli. Heistä jokainen saldosi 1+1 pistettä.

Lue myös:

SM-liigassa pelottava tilanne – Kärppien maalivahti Galimov loukkaantui ikävännäköisesti