Hyppää sisältöön

Tulokastähti häikäisi silmät sidottuna NHL:n taitokisassa, Sebastian Aho voitti tarkkuuskisan – NHL kertoi suunnittelevansa ottelua Suomeen

Trevor Zegrasin upea veivaus oli NHL:n taitokisojen kohokohtia. NHL:n edustajat kertoivat, että Suomeen kaavaillaan runkosarjaottelua ensi syksyksi. Ottelun joukkueista ei vielä kerrottu.

Trevor Zegras häikäisi silmät sidottuna, Sebastian Aho voitti tarkkuuskilpailun
Trevor Zegras häikäisi silmät sidottuna, Sebastian Aho voitti tarkkuuskilpailun

Jääkiekon NHL viettää tähdistöviikonloppua Las Vegasissa. Taitokilpailuissa show'n varasti Anaheim Ducksin tulokashyökkääjä Trevor Zegras. 20-vuotias yhdysvaltalainen taituroi maalin läpiajosta silmät sidottuna.

Taitokilpailussa nähtiin myös suomalaismenestystä, kun Sebastian Aho voitti laukaisutarkkuuden kisan. Voit katsoa sekä Zegrasin että Ahon suoritukset jutun videosta.

Pelaajan tuli osua nopeimmin neljään kohteeseen, ja Aho osui kaikkiin neljään kohteeseen 10,937 sekunnissa. Kisassa oli mukana yhdeksän pelaajaa.

Suomalaisista oli kisaamassa myös Nashville Predatorsin maalivahti Juuse Saros yhdessä Minnesota Wildin maalivahdin Cam Talbotin kanssa. Maalivahdit kisasivat pareittain pisimmästä perättäisten torjuntojen putkesta. Saros ja Talbot sijoittuvat neljästä maalivahtiparista jaetulle toiselle sijalle kolmella torjunnalla.

Taitokisoissa liigan nopein luistelija oli St. Louis Bluesin Jordan Kyrou, ja kovimman laukauksen löi Tampa Bay Lightningin Victor Hedman.

Suomeen suunnitellaan runkosarjaottelua

NHL kertoi myös suunnittelevansa pelaavansa runkosarjaottelun ensi syksynä Suomessa. Liiga ei valottanut, mitkä joukkueet voisivat tulla kyseeseen.

Suunnitelmissa on, että Suomen lisäksi runkosarjaa pelattaisiin Tshekissä. Sveitsi ja Saksa saisivat isännöidä harjoituspelejä.

– Kun pandemia laantuu ja voimme palata kohti normaalia, tuntuu järkevältä aloittaa tapahtumien suunnittelu, kertoi NHL:n varakomissaari Bill Daly liigan verkkosivuilla.

NHL on pelannut Pohjois-Amerikan ulkopuolella viimeksi marraskuussa 2019 Tukholmassa, mutta sen jälkeen vierailut ovat olleet jäissä koronaviruspandemian takia.

Helsingissä on pelattu kaikkiaan seitsemän NHL:n runkosarjan ottelua, viimeksi marraskuussa 2018, kun Florida Panthers ja Winnipeg kohtasivat kahdesti.

Lue myös:

Miksi Patrik Laine ei ole enää uhka ylivoimalla? Suomalaistähti kommentoi tilannetta Ylelle – kertoo myös, mikä valmentajan sanoissa ärsyttää

Kommentti: Patrik Laine on kaupattava eteenpäin – Jarmo Kekäläinen pulassa viimeisimpien hankintojensa kanssa