Hyppää sisältöön

Sebastian Aho oli voittamassa divisioonajoukkueensa kanssa NHL:n tähdistöottelua

Sebastian Ahon joukkue oli voitokas NHL:n tähdistöpelissä.

Sebastian Aho valittiin toista kertaa urallaan NHL:n tähdistöpeliin. Kuva: David Becker / Getty Images

Yhdysvalloissa on vietetty tänä viikonloppuna jääkiekon NHL:n tähdistöviikonloppua. Tapahtuman finaaliottelun voitti Sebastian Ahon edustama Metropolitan-divisioonan joukkue. Keskistä divisioonaa vastaan pelattu ottelu päättyi numeroin 5–3.

Metropolitan-divisioonan tähdistöjoukkue voitti tapahtuman jo kolmatta kertaa. Edelliset voitot Metropolitan nappasi vuosina 2017 ja 2019.

Voittajajoukkueen jäsenet jakavat keskenään miljoonan dollarin voittopotin. Voittopottia on jakamassa myös Carolina Hurricanesin riveissä pelaava Aho, jolle tänä vuonna Las Vegasissa pelattu tähdistöottelu oli uran toinen.

Aho nappasi finaaliottelusta syöttöpisteen. Aiemmin pelatussa semifinaaliottelussa Aho onnistui myös maalinteossa.

Keskisen divisioonan tähdistössä oli ensi kertaa mukana Nashville Predatorsin suomalaismaalivahti Juuse Saros.

– Tämä oli tolkuttoman hauskaa, Metropolitan-hyökkääjä Chris Kreider sanoi NHL.comin haastattelussa.

Kreiderin mukaan tähdistöviikonlopun suoma mahdollisuus vaihtaa kuulumisia vanhojen joukkuekavereiden ja tuttujen kanssa kauden keskellä on hyvin virkistävää.

Kovin lämäri Hedmanilla, Kyrou nopein luistelija

Sebastian Aho menestyi myös tähdistöviikonlopun taitokilpailussa. Aho voitti laukaisutarkkuuden kisan.

Pelaajan tuli osua nopeimmin neljään kohteeseen, ja Aho osui kaikkiin neljään kohteeseen 10,937 sekunnissa. Kisassa oli mukana yhdeksän pelaajaa.

Suomalaisista oli kisaamassa myös Nashville Predatorsin maalivahti Juuse Saros yhdessä Minnesota Wildin maalivahdin Cam Talbotin kanssa. Maalivahdit kisasivat pareittain pisimmästä perättäisten torjuntojen putkesta. Saros ja Talbot sijoittuivat neljästä maalivahtiparista jaetulle toiselle sijalle kolmella torjunnalla.

Taitokisoissa liigan nopein luistelija oli puolestaan St. Louis Bluesin Jordan Kyrou ja kovimman laukauksen löi Tampa Bay Lightningin Victor Hedman. Hedmanin lyöntilaukauksella oli voimaa 166 kilometriä tunnissa.

Vinkkauksia seuraavasta Suomessa pelattavasta NHL-pelistä

Tähdistöviikonloppuna NHL kertoi suunnittelevansa runkosarjan ottelun pelaamista ensi syksynä Suomessa. Pohjois-Amerikan ammattilaisliiga ei valottanut, mitkä joukkueet voisivat tulla kyseeseen.

Suunnitelmissa on, että Suomen lisäksi runkosarjaa pelattaisiin Tshekissä. Sveitsi ja Saksa saisivat isännöidä harjoituspelejä.

– Kun pandemia laantuu ja voimme palata kohti normaalia, tuntuu järkevältä aloittaa tapahtumien suunnittelu, kertoi NHL:n varakomissaari Bill Daly liigan verkkosivuilla.

NHL on pelannut Pohjois-Amerikan ulkopuolella viimeksi marraskuussa 2019 Tukholmassa, mutta sen jälkeen vierailut ovat olleet jäissä koronaviruspandemian takia.

Helsingissä on pelattu kaikkiaan seitsemän NHL:n runkosarjan ottelua, viimeksi marraskuussa 2018, kun Florida Panthers ja Winnipeg kohtasivat kahdesti marraskuussa 2018.