Hyppää sisältöön

Uransa olympiapronssiin päättänyt Tanja Niskanen kyynelehti tunteikkaassa haastattelussa: "On ollut ihan uskomaton matka"

Tanja Niskaselle, 29, olympiapronssi oli uran toinen. MM-mitaleja Juankosken Kuohun kasvatille kertyi neljä.

Tanja Niskanen lopettaa uransa: "Jotain muita juttuja elämään"
Tanja Niskanen lopettaa uransa: "Jotain muita juttuja elämään"

Naisleijonien pronssijuhliin päättyneet olympialaiset olivat tunteikas hetki monelle, mutta aivan erityisen tunteikas hyökkääjä Tanja Niskaselle. Niskanen kertoi 4–0-voittoon päättyneen pronssiottelun päätteeksi lopettavansa uransa.

– Minun urani oli nyt tässä. Jotain muita juttuja sitten elämään, Niskanen totesi Yle Urheilun haastattelussa.

Niskaselle olympiapronssi oli uran toinen. Naisleijonissa vuonna 2009 debytoinut Niskanen, 29, oli Suomen mukana Pyeongchangissa neljä vuotta sitten ja MM-kisoissa hän saavutti kolme pronssia ja yhden hopean.

– Todella paljon olen saanut kokea vuosien aikana. Paljon iloa. Olen päässyt tutustumaan hienoihin ihmisiin. Kyllä tämä on sellainen matka, että tästä aika paljon jää käteen. Tunteet ovat aika pinnassa. Tuolla jo jäälläkin, kun tiesi, että tämä oli tässä... Vaikea pitää kasassa, Niskanen summasi uraansa kyyneleet silmissä.

Niskanen pelasi koko uransa Suomessa edustaen suurimman osan ajasta KalPaa. Suomen mestaruutta hän pääsi juhlimaan kuitenkin JYP:n riveissä kaudella 2015–2016. Niskanen valittiin liigan parhaaksi pelaajaksi kaudella 2019–2020 ja All Stars -kentällisessä hän on ollut kausina 2018–2019 ja 2019–2020.

Viime kaudella Niskanen juhli KalPan kanssa hopeaa. Tällä kaudella 13 pelatussa ottelussa on syntynyt tehot 8+4=12.

Niskanen lähetti suurimmat kiitokset kotiin perheelle.

– Siellä on ollut isoin tuki. He ovat aina tukeneet matkalla.

Lue myös:

Kommentti: Naisleijonat on mitaliautomaatti, mutta naisten jääkiekon karulta arjelta ei saa ummistaa silmiä

Olympiapronssia! Naisleijonien mitaliputki jatkuu, Sveitsi komeasti nurin – "Nämä ovat spesiaaleja hetkiä"

Naisleijonien sankari Anni Keisala kiitti läheisiään tärkeästä tuesta kovassa paikassa – joutui Noora Räty -kohussa myrskyn silmään