Hyppää sisältöön

TPS:n nousuvire jatkuu – liigakolmonen Ilves kukistui kotijäällä

Kärpät raateli taas JYPin. Sport murjoi SaiPaa 7–1-voitolla.

TPS otti SM-liigassa viidennen peräkkäisen voittonsa. Kuva: All Over Press

Syksyllä jääkiekkoliigaa johtanut TPS on vaikeamman vaiheen jälkeen nousuvireessä. Turkulaisjoukkue kukisti tiistaina vieraissa sarjakolmosen Ilveksen 3–0 ja otti jo viidennen peräkkäisen voittonsa.

– Meillä oli sekä ensimmäisessä että toisessa erässä huippupaikkoja. Marek Langhamer (Ilveksen maalivahti) oli erinomainen. Olimme kärsivällisiä ja työ palkittiin päätöserässä, TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas sanoi.

Tampereella ottelun voittomaaliksi jääneen 1–0 teki kolmannessa erässä runsaat neljä minuuttia ennen loppua TPS:n hyökkääjä Markus Nurmi, joka kokosi 1+1 pistettä. TPS:stä iskivät viimeisellä minuutilla kiekon tyhjään Ilves-maaliin Juuso Pärssinen ja Topias Haapanen.

TPS:n maalivahti Andrei Karejevilla oli jo ennen ottelua neljä nollapeliä, nyt tuli viides. Tuuriakin oli, sillä Miro Nallilla oli edessään tyhjä maali, mutta siitäkään ei Ilves saanut kuparista rikki.

– En muista tilannetta. Sen voi sanoa, että "Andy" on tähän liigaan huippuveskari, Ahokas lisäsi.

TPS:n kokoonpanosta puuttuu vielä tämän viikon pelikieltoa kärsivä Juraj Slafkovsky. 17-vuotias hyökkääjälupaus Slafkovsky voitti olympialaisten maalikuninkuuden ja valittiin kisojen parhaaksi pelaajaksi.

– Heillä on tänään tiistaina Slovakiassa kansanjuhla mitalin kunniaksi, Ahokas tiesi.

Kärpät taas JYPin peikko

Odottamattomasti hikiseen kamppailuun pudotuspelipaikasta ajautunut Kärpät murjoi tämän kauden tapojensa mukaisesti JYPiä. Oululaisjoukkue haki vieraspisteet Jyväskylästä tylysti maalein 6–0.

Kärpät karkasi avauserän jälkipuoliskolla. Juhamatti Aaltonen oli vienyt vieraat reilun neljän minuutin jälkeen alivoimalla 1–0-johtoon, ja Troy Bourke ja Petter Emanuelsson kasvattivat 14:n ja 16. minuutin osumillaan johdon kolmen maalin suuruiseksi.

Kärppien ulkomaalaishyökkääjät olivat JYPiä vastaan hurjassa tulosvireessä: kanadalainen Bourke summasi 1+3 pistettä ja ruotsalainen Emanuelsson teki liigassa ensimmäisen hattutemppunsa, kolme maalia. Kikkataituri Aaltonen kokosi 1+1 pistettä.

Kärpät kurmootti JYPiä edellisessä Jyväskylän-kohtaamisessa marraskuussa 10–1. Kärpät on voittanut joukkueiden kaikki liigakauden neljä kohtaamista varsinaisella peliajalla paljon kuvaavin yhteismaalein 27–4.

Myös Sport maalitalkoissa

Myös toinen sarjataulukon peräpään joukkue SaiPa koki tiistaina kovia Sportin vieraana. Kärppien kanssa maalitehtailussa Vaasassa yhtä aikaa kisannut Sport otti 7–1-kotivoiton.

Sportin tehohetket ajoittuivat toisen erän jälkimmäiselle puolikkaalle, jonka aikana kotijoukkue teki neljässä minuutissa ja kymmenessä sekunnissa neljä maalia.

Sportin hyökkääjä Olavi Vauhkonen iski 2+1 pistettä.

Tasaisempaa oli Hämeenlinnassa HPK:n ja KalPan kohtaamisessa. Hyvävireinen KalPa otti pudotuspelipaikkaa ajatellen arvokkaan 4–2-vierasvoiton.

KalPa kipusi kolmannessa erässä Jaakko Rissasen, Kasper Puution ja Sami Tavernierin osumilla 1–2-tappiotilanteesta voittoon.

KalPalle voitto oli neljäs peräkkäin.

Lue myös:

Pelicansin kapteeni sai vuosi sitten tällin päähänsä – pitkittynyt päänsärky johti masennukseen: "Seinä tuli vastaan"

Jukurit ponnisti SM-liigan kärkipaikalle, KalPa löylytti jälleen Kärppiä