Hyppää sisältöön

Tyson Fury lopettaa uransa: "Olen kiistaton mestari, jolla on 150 miljoonaa pankissa eikä tarvetta todistaa mitään kellekään"

Furyn oli tarkoitus kohdata Anthony Joshua tai Oleksander Usyk, jos hän voittaisi WBC-titteliottelussa Dillian Whyten. WBC-mestari aikoo kuitenkin lopettaa uransa ennen sitä.

Tyson Furylla on ollut hallussaan neljän nyrkkeilyliiton mestaruusvyöt. Kuva: 2021 Getty Images

Nyrkkeilyn raskaansarjan maailmanmestari Tyson Fury sanoo ripustavansa nyrkkeilyhanskat naulaan 23. huhtikuuta järjestettävän WBC-titteliottelun jälkeen. Hän kohtaa ottelussa toisen brittinyrkkeilijän Dillian Whyten.

– Olen kaksinkertainen kiistaton mestari, jolla on 150 miljoonaa pankissa eikä mitään tarvetta todistaa mitään kellekään, Fury kommentoi France 24-medialle.

– Urani jälkeen haluan oleilla rannalla, juoda drinkkejä, ajaa Ferrareita ja viettää aikaa veneillä, 33-vuotias nyrkkeilijä suunnittelee.

WBC-liiton puolustavan maailmanmestarin Furyn odotettiin ottelevan Anthony Joshuaa tai Oleksander Usykia vastaan neljän liiton kiistattoman mestarin tittelistä, jos hän voittaisi Whyten. Nyt kyseinen ottelu siis näyttää peruuntuvan, sillä Fury sanoo lopettamispäätöksensä olevan lopullinen.

Ukrainalainen Usyk on lähtenyt puolustamaan maataan ja vaatinut Venäjän presidenttia Vladimir Putinia lopettamaan sodan. Usykilla on WBA-, WBO- ja IBF-liittojen raskaansarjan mestaruusvyöt.

Usykin lisäksi Ukrainaa puolustamassa ovat ainakin nyrkkeilyn olympiavoittaja ja WBO-liiton maailmanmestari Vasil Lomatshenko sekä nyrkkeilykehiä 2010-luvulla hallinneet veljekset Vladimir ja Vitali Klitshko.

Fury on kehunut ukrainalaisten nyrkkeilijöiden sotaponnisteluja.

Helenius ei saanut kohdata Furya

Furyn haastaja Whyte ei ilmaantunut WBC-titteliottelun lehdistötilaisuuteen Wembleyllä. Tämä sai Furyn väittämään, että Whyte näyttäisi "valkoista lippua".

– Hän näytti todellisen karvansa tänään. Hän on huonolla tuulella ja aiheuttaa kohtauksen. Tämä antaa minulle paljon lisää itseluottamusta, Fury uhosi.

Fury syrjäytti Deontay Wilderin WBC-liiton raskaansarjan huipulta. Kuva: EPA-EFE/All Over Press

Whyte on valmistautumassa otteluun Portugalissa. Furyn ja Whiten on määrä kohdata 23. huhtikuuta Wembleyn stadionilla Lontoossa.

Suomalaista Robert Heleniusta kaavailtiin vielä alkuvuodesta Fyryn vastustajaksi, sillä Furyn ja Whyten kohtaaminen on ollut epävarmaa.

Heleniuksen manageri Markus Sundman sanoi tammikuussa Yle Urheilulle, että Helenius aloitti varmuuden vuoksi valmistautumisen mahdolliseen kohtaamiseen WBC-liiton mestarin Tyson Furyn kanssa, vaikka ottelulla ei olisi MM-titteliarvoa. Suunniteltu ottelu ei kuitenkaan toteutunut nyrkkeilyliittojen epäselvistä käytännöistä johtuen.

Lue lisää:

.
.