Hyppää sisältöön

Suomella kolmen kultamitalin päivä Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla

Niko Anttola otti toisen voittonsa hiihdossa. Erik Saravuo ja Rosa Pohjolainen olivat ykkösiä pujottelussa.

Niko Anttola hiihti jo toisen kultamitalin. Kuva: Lehtikuva

Niko Anttola on hiihtänyt toisen mestaruutensa Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla Sotkamossa. Eilen Anttola oli ylivoimainen ykkönen poikien vapaan hiihtotavan 10 kilometrillä ja tänään heltisi voitto perinteisen hiihtotavan 7,5 kilometriltä.

Anttola on odotettu hallitsija Vuokatin laduilla, sillä helmikuussa hän voitti alle 20-vuotiaiden MM-hopeaa perinteisen hiihtotavan 10 kilometrillä Norjassa. Vuokatissa hiihtolukiota käyvä Anttola debytoi myös maailmancupissa helmikuun lopussa Salpausselällä.

Tiistaina Anttola kukisti 7,5 kilometrillä Tshekin Jiri Tuzin 10,6 sekunnilla. Ruotsin Elias Danielsson oli kolmas 15,4 sekunnin erolla Anttolaan.

Alppihiihdon poikien pujottelussa suomalaisilla oli erinomainen päivä, sillä Erik Saravuo voitti kultaa ja Jesperi Kemppainen pronssia. Mitalitaistelu oli tiukka, sillä Saravuo kukisti kahden laskun yhteisajoissa Norjan Johs Bråthen Herlandin kahdella sekunnin sadasosalla. Kemppainen jäi voitosta 11 sadasosaa.

Tyttöjen pujottelussa Rosa Pohjolainen kasvatti Suomen päivän kultasaaliin kolmeen, kun hän voitti kilpailun ylivoimaisesti 1,19 sekunnin erolla Italian Emilia Mondinelliin. Itävallan Victoria Olivier oli kolmas.

Lue myös:

.
.