Hyppää sisältöön

Olli Jokinen pyysi anteeksi "häpeällistä ja noloa esitystä" – asiantuntija ihmettelee Jukurien tähtipelaajan käytöstä

KooKoo voitti Jukurit ja eteni voiton päähän välieristä. Hallitsevan mestarin Lukon kausi päättyi, kun Tappara eteni kliinisesti välieriin.

Olli Jokinen pyysi anteeksi mikkeliläisyleisöltä. Kuva: Mikko Lieri / All Over Press

Jukurit tasoitti jääkiekon SM-liigassa lauantaina puolivälieräsarjan jatkoerässä, mutta sunnuntaina kotiluolassa mikkeliläiset eivät olleet valmiita. KooKoo pyörittelikin Jukurit tylysti kumoon maalein 5–1 ja vei ottelusarjan 3–2:een.

Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen pyysi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa yleisöltä anteeksi. Katsomoon oli saapunut 3 550 katsojaa.

– Minulla ei ole mitään muuta sanottavaa kuin se, että haluan pyytää anteeksi meidän kotiyleisöltä, minkälaisen pelin me tarjosimme heille. Emme olleet henkisesti valmiita pelaamaan, valmistautuminen oli huonoa, Jokinen harmitteli.

Jokiselta kysyttiin tämän jälkeen, mistä lauantaisen suorituksen jälkeinen sukellus johtui.

– Sen kun tietäisin. Puhuimme kyllä eilen siitä, että jos joku luulee tämän sarjan olevan meille kääntymässä ja ohi, että napsimme kolmannen voiton ilmaiseksi. Varoittelimme, että pitää olla hereillä.

– Nämä ovat kuitenkin niitä pelejä, joissa ruvetaan mittaamaan oikeasti luonnetta. Olen todella hämmästynyt ja yllättynyt, että meillä oli tällainen esitys tänään. Pyydän sitä edelleen anteeksi kaikilta ihmisiltä, jotka tulivat paikalle katsomaan ja kannustamaan meitä. Todella häpeällinen, nolo esitys.

Palmu tulistui

Jukurien otteet näkyivät turhautumisena myös tähtipelaaja Petrus Palmun otteissa. Runkosarjan pistepörssin kakkonen otti avauserän lopussa väkivaltaisuusjäähyn, jonka aikana Joose Antonen vei toisen erän alussa KooKoon 3–0-johtoon.

Myöhemmin päätöserässä ottelun jo ratkettua Palmu menetti hermonsa puolestaan Peetro Seppälään ja kampitti tämän loppuhetkillä vihellyksen jälkeen. Seppälä oli antanut samassa vaihdossa useita poikittaisia mailoja Palmun selkään, minkä jälkeen kaksikko ehti myös nujakoida ennen kuin tuomarit tulivat väliin.

Erikoiskohtelua koko ottelusarjan ajan saanut tulisieluinen Palmu kävi jäähynsä päätyttyä taklaamassa puolestaan Toni Suurosta. Hän huuteli tämän jälkeen pitkän aikaa KooKoo-pelaajille ja poistui pukukoppiin muutamia sekunteja ennen ottelun päätössummeria.

Yle Urheilun asiantuntija Topi Nättinen totesi Yle Puheen Jääkiekkokierroksella, että turhautuminen täytyisi purkaa muualla kuin kotikaukalossa.

– Palmulla kuitenkin C-kirjain komistaa rintaa ja hän näyttää eteen niin joukkueelle kuin yleisölle ja katseet kohdistuvat häneen joka tilanteessa. Turhautuminen on sallittua, mutta se pitää tehdä estradin ulkopuolella ja purkaa jossain muualla kuin kotikaukalossa, Nättinen sanoo.

Jukurien kultakypärä Petrus Palmu on saanut puolivälieräsarjassa erikoiskohtelua KooKoon puolustajilta. Kuva: Mikko Lieri / All Over Press

Nättisen mukaan Palmun pitäisi käyttäytyä tällaisissa tilanteissa ammattimaisesti.

– Sarja on kesken ja mitään ei ole ratkaistu, joten älä anna sen näkyä. Jos olisin KooKoon pelaaja, seuraavassa pelissä kyllä lähtisin kuumentamaan välittömästi Palmua. Sille ei pitäisi antaa mitään sytykettä.

KooKoo iski ratkaisevan niitin kolmannen erän alussa ylivoimalla, kun Antonen sai laukoa kiekon käytännössä tyhjään maaliin Teemu Rautiaisen syötöstä.

KooKoon maaleista avauserässä vastasivat Kasperi Ojantakanen ja Aleksi Ainali. Jukurien kavennuksen teki toisessa erässä Teemu Henritius ja KooKoon viimeisen maalin Ville Meskanen.

Tappara kliinisesti välieriin

Tampereen Tappara varmisti paikkansa sunnuntaina jääkiekon SM-liigan välierissä, kun se voitti hallitsevan mestarin Rauman Lukon otteluvoitoin 4–1. Ratkaisevassa ottelussa Tappara voitti raumalaiset 4–1.

Runkosarjan ykkönen Tappara varmisti välieräpaikkansa kliinisellä tavalla. Tappara puolusti eleettömän varmasti ja hyödynsi tylyllä tavalla omat tilanteensa.

Tapparan johtomaalin avauserässä viimeisteli ylivoimalla Veli-Matti Savinainen, joka tuikkasi Otto Leskisen laukoman irtokiekon verkkoon. Myöhemmin Petteri Puhakka vei toisessa erässä Tapparan kahden maalin ja Joni Tuulola kolmannessa erässä kolmen maalin karkumatkalle.

Raumalaisten ainokaisen viimeisteli Anrei Hakulinen, joka laukoi kiekon Tappara-vahti Christian Heljangon selän kautta maaliin. Loppulukemat 4–1:een viimeisteli tyhjään maaliin kuitenkin Tapparan kapteeni Otto Rauhala.

Sarja katkolla TPS:lle tiistaina

Turun Palloseura voitti kotikaukalossaan HIFK:n 2–1 ja voi näin ollen varmistaa välieräpaikan tiistaina Helsingissä. TPS johtaa sarjaa otteluvoitoin 3–2.

Edellisessä kohtaamisessa Helsingissä nähtiin peräti 12 maalia, mutta tällä kertaa joukkueet eivät päässeet tuulettamaan yhtä useasti.

TPS otti avauserässä johdon, kun Aarne Intonen iski ylivoimalla Mikael Pyyhtiän ja Juuso Pärssisen syötöstä.

Päätöserän alussa TPS:n Samuli Vainionpää vei joukkueensa 2–0-johtoon komealla rannelaukauksella yläkulmaan. Eetu Koivistoinen toi HIFK:n ylivoimalla maalin päähän, mutta TPS kesti loppuhetket ja pääsi juhlimaan voittoa 7 100-päisen kotiyleisönsä edessä.

Lue myös:

.
.