Hyppää sisältöön

Pelaajat saivat tietää Jokereiden KHL-lähdöstä vain minuutteja ennen tiedotteen julkaisua – Markus Hännikäinen olettaa sopimuksensa purkautuneen

Jokereiden pelaajat eivät ole saaneet seurajohdolta tietoja siitä, miten kulissien takana on viime viikkoina puhuttu. Saksaan siirtynyt hyökkääjä Markus Hännikäinen ymmärtää asiassa seuraa ja toivoo paluuta SM-liigaan.

Markus Hännikäinen Jokereiden paidassa lokakuussa 2021. Kuva: All Over Press / Emil Hansson

Virallinen tieto Helsingin Jokereiden vetäytymisestä jääkiekon KHL-sarjasta tavoitti sopimuspelaajat vain minuutteja ennen seuran tiedotetta. Hyökkääjä Markus Hännikäinen sai tiedon Saksassa, jossa hän valmistautuu DEL-liigan pudotuspeleihin Adler Mannheimin riveissä.

Jokerit vahvisti Twitter-tilillään lähtemällä KHL:stä kokonaan aiemmin tiistaina pian sen jälkeen, kun KHL oli julkaissut kauden 2022–23 joukkueensa. (siirryt toiseen palveluun) Vielä viime kaudella sarjassa pelanneet Jokerit ja Riian Dinamo puuttuivat listasta. Jokerit kertoi myös, että pääomistaja Jari Kurri jättää paikkansa KHL:n hallituksessa.

– Pelaajat ovat olleet ihan yhtä tiedottomia kokonaisuudesta kuin suuri yleisökin. Emme ole tienneet sen enempää. Saimme ryhmächatiimme viestin joitain minuutteja ennen kuin Jokerit julkaisi virallisen tiedotteen, Hännikäinen kertoo Yle Urheilulle.

Jokereiden seurajohto ei ole siis informoinut pelaajiaan kulissien takana käydyistä keskusteluista, mitä Hännikäinen ei ole jäänyt kaipaamaankaan. Hän kokee, ettei seurajohdolla ole ollut mitään kerrottavaa.

– Ymmärrän tilanteen ihan täysin. Mitä he olisivat meille voineet kertoa? En syytä siitä seurajohtoa millään tavalla. Heillä on ollut kädet täynnä töitä, Hännikäinen sanoo.

Hännikäinen on yksi Jokereiden lukuisista muualle siirtyneistä pelaajista. Hännikäisen kuluvan kauden sopimus purettiin Jokereiden vetäydyttyä KHL:n pudotuspeleissä Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Hän uskoo, että ensi kaudesta voimassa ollut sopimus on nyt rauennut.

– Tämän päivän ilmoituksen jälkeen sopimukset ovat varmasti menneen talven lumia kaikilla meillä, keillä ensi kauden sopimukset olivat. Ne ovat KHL-sopimuksia ja nyt kun Jokerit ei KHL:ssä ole, oletan, että ne menivät sen siliän tien, Hännikäinen arvioi.

Markus Hännikäinen palasi Jokereihin joulukuussa 2020. Kuva: All Over Press / Emil Hansson

Hännikäinen toivoo paluuta SM-liigaan

Keskustelu Jokereiden ympärillä jatkuu jatkossakin kiivaana, sillä seuran tulevaisuus on vielä hämärän peitossa. Jokereissa jo junioreissa pelanneella Hännikäisellä on selvä mielipide. Hän toivoo, että seura palaisi SM-liigaan mahdollisimman nopeasti.

– Jokerit on äärimmäisen iso ja kiinnostava brändi Suomi-kiekossa. Sitä tuskin kiistää kukaan. Mitä nopeammin Jokerit pelaa SM-liigassa, sen parempi kaikille. Niin Jokereille kuin kaikille muillekin seuroille ja kaikille SM-liigaa seuraaville. Jokerit herättää paljon tunteita, ja sen takia toivon, että seuran tarina jatkuu.

Hännikäinen, 29, laskee pelanneensa seurassa kaikkiaan peräti 17 vuoden ajan ja kertoo olevansa ehdottomasti valmis edustamaan Jokereita jatkossakin. Hän debytoi liigassa kaudella 2011–12 ja pääsi JYPin kautta NHL:ään, josta palasi Jokereihin joulukuussa 2020.

Hännikäinen kertoo olevansa harmissaan työpaikkansa Jokereissa menettäiden ihmisten puolesta ja surullinen siitä, miten Jokereista on KHL-kausien aikana puhuttu. Venäläisomistajat ovat pumpanneet suuria tappioita tehneeseen seuraan valtavasti rahaa ja Vladimir Putinin lähipiiriin johtaneet rahoituskuviot ovat herättäneet runsaasti kritiikkiä.

– Vaikeaa ja surullista aikaa tämä on ollut jo pidempään. Ymmärrän kokonaisuuden täysin, en ole tyhmä ja olen perillä maailman asioista. Oli ainoa oikea ratkaisu lähteä KHL:stä ja katkaista siteet Venäjän suuntaan täysin. Jokereiden kasvattina on kuitenkin tuntunut pahalta, miten seurasta on puhuttu KHL-aikakaudella, enkä puhu nyt tästä hetkestä, Hännikäinen sanoo.

Hännikäisen kausi Adler Mannheimissa jatkuu Saksan liigan puolivälierissä Straubing Tigersia vastaan.

Lue myös:

.
.