Hyppää sisältöön

Suvereeni esitys! TPS kylvetti Ilvestä tylyllä tavalla – Mikael Pyyhtiä, 20, tuuletti kolmea maalia

TPS:n Mikael Pyyhtiä oli hurjassa vireessä, kun joukkue voitti Ilveksen 6–0. Hyökkääjä iski taululle kolme maalia ja TPS tasoitti ottelusarjan voitot 1–1:een. Löylytystä todisti 7 752 katsojaa.

Mikael Pyyhtiä antoi turkulaisyleisölle aihetta iloon kolmen maalin edestä. Kuva: Tero Wester / AOP

Tampereella lauantaina voiton TPS:stä ottanut Ilves oli vaikeuksissa Turun illassa, kun isäntäjoukkue tuli välieräsarjan toiseen peliin vahvasti. TPS oli selvästi energisempi joukkue avauserässä ja loi hyvin painetta Ilveksen päätyyn. TPS johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen jo 3–0.

Ilves ei tästä enää toipunut. Joukkue ei saanut missään vaiheessa kirivaihdetta kunnolla päälle. Välieräparin avausottelussa kaksi maalia syöttänyt Henrik Haapala puuttui Ilveksen kokoonpanosta.

– Kaikesta huokui se, että TPS on tullut tähän otteluun ihan eri meiningillä kuin eilen. Ilves ei ollut pelin vaatimalla tasolla, Yle Urheilun asiantuntija Ville Varakas analysoi Jääkiekkokierroksen lähetyksessä.

TPS:n paras pistemies oli siis kypärätempun tehnyt Mikael Pyyhtiä, 20. Kultakypärä Markus Nurmi keräsi kolme ja puolustaja Ville Lajunen kaksi syöttöpistettä.

21 maalia runkosarjassa iskenyt Pyyhtiä on tehnyt läpimurtonsa SM-liigan huipulle tällä kaudella. Hän pelaa vasta toista kauttaan SM-liigassa.

TPS:n ja Ilveksen välinen välieräsarja on nyt 1–1.

TPS pääsi karkumatkalle läpiajomaaleilla

TPS siirtyi ensimmäisessä erässä nopeasti kahden maalin johtoon. Molemmat osumat syntyivät läpiajoista. Isäntien Jack Rodewald pääsi läpiajoon ja laittoi kiekon Ilveksen maalivahti Marek Langhamerin ohi maaliin, kun ensimmäistä erää oli pelattu 2.39.

– Siinä tuli pieni virhe Simon Johanssonille viivassa. Loistavasti tökkäsi Rodewald pitkällä mailalla kiekon ja pääsi läpi, Varakas sanoi Jääkiekkokierroksen lähetyksessä.

Mikael Pyyhtiän ensimmäinen maali. Kiekko Marek Langhamerin jalkojen välistä maaliin. Kuva: Lehtikuva

Viisi minuuttia myöhemmin oli Mikael Pyyhtiän vuoro päästä läpiajoon. Pyyhtiä laittoi kiekon Langhamerin jalkojen välistä maaliin.

– Kahdella syötöllä puhkaistiin käytännössä koko Ilves-puolustus, Ville Varakas kommentoi.

Varakas kehui TPS:n puolustajaa Ville Lajusta, joka oli mukana syöttämässä TPS:n 2–0- ja 3–0-osumia.

– Hän on yksi sarjan parhaita syöttäviä puolustajia.

Samuli Vainionpää iski taululle lukemat 3–0 komealla laukauksella, kun ensimmäistä erää oli jäljellä alle minuutti.

Tamperelaiset pääsivät kokeilemaan ylivoimaa, kun Johan Ivarsson istui kaksiminuuttisen poikittaisesta mailasta. TPS kuitenkin selvitti alivoiman tehokkaasti, eivätkä tamperelaiset saaneet ylivoimaansa rullaamaan.

TPS:n puolustaja Samuli Vainionpää ei ole maaleilla mässäillyt. Sunnuntaina hän kuitenkin iski joukkueensa 3–0-osuman komealla kudilla. Kuva: All Over Press

TPS:n maalivahti Andrei Karejev joutui avauserässä torjuntatöihin vain kaksi kertaa. Kollega Marek Langhamer joutui torjumaan yhdeksän kertaa. TPS vei aloitusvoitot 14–3.

Loppu oli kosmetiikkaa

Toisessa erässä pelin tempo laski hieman hengästyttävän avauserän jälkeen.

TPS sai tilaisuuden lyödä naulan Ilveksen arkkuun, kun se pääsi kahden miehen ylivoimalle. Ilveksen Juuso Pulli sai jäähyn kiinnipitämisestä ajassa 28.11. Vajaata minuuttia myöhemmin Dominik Masin liittyi hänen seuraansa korkeasta mailasta. Ylivoima oli kuitenkin tehotonta.

Ilves oli saamassa peliään kulkemaan hieman paremmin, mutta sitten TPS iski jälleen. Toisen erän lopussa turkulaisten kultakypärä Markus Nurmi laukoi kääntölaukauksella p-pisteen ulkokaarelta ja Mikael Pyyhtiä ohjasi kiekon maaliin. TPS 4–0-johtoon. Pelikellossa 37.28.

Maalia tarkastettiin vielä videolta, mutta se hyväksyttiin.

Ilves vaihtoi maalivahtia viimeiseen erään, kun Langhamerin tilalle luisteli Vadim Zherenko. Vaihto ei kuitenkaan auttanut, vaan TPS jatkoi maalitehtailuaan. Mikael Pyyhtiä viimeisteli hattutemppunsa ajassa 48.32 ja Eetu Liukas lisäsi johdon pian jo 6–0:aan.

Lue lisää: