Hyppää sisältöön

Runkosarjavoittaja Kuusamon leveä materiaali riitti puristamaan avausvoiton finaaleissa – LP Kangasalalle ikävä loukkaantuminen

Kuusamo osoitti jälleen kovuutensa kotisalissaan, kun se avasi lentopallon naisten Mestaruusliigan finaalisarjan voitolla. Kaksi seuraavaa ottelua pelataan Kangasalla.

Mestaruusliigan runkosarjan voittanut Kuusamo avasi finaalit kotivoitolla (arkistokuva). Kuva: Lentopalloliitto

Kuusamo avasi lentopallon naisten Mestaruusliigan taiston kotivoitolla, mutta helpolla 3–1 (22–25, 26–24, 25–19, 25–18) -voitto LP Kangasalasta ei tullut. Ratkaisuksi nousi Kuusamon materiaalin laajuus, joka näkyi etenkin ottelun lopun viimeistelyssä ja ratkaisupalloissa.

Runkosarjan voittanut Kuusamo joutui ensimmäisessä erässä yllättäen takaa-ajoasemaan, sillä Kangasala puolusti erän alun paremmin ja yleispelaaja Ronja Heikkiniemi oli Kuusamolle vaikea torjuttava.

Kotijoukkueen passari Jalissa Trotter luotti passeissaan Carlyle Nusbaumiin ja tarjoili palloja enimmäkseen hänelle. Nusbaum ei kuitenkaan ollut ottelun alussa vireessä ja teki peräti viisi suoraa hyökkäysvirhettä ensimmäisessä erässä. Näistä kaksi tuli todella pahaan paikkaan, sillä ne käänsivät erän lopullisesti Kangasalalle.

Toisessa erässä Kuusamon ruotsalaiskapteeni Linda Andersson otti kentällä enemmän roolia ja sai joukkueensa syttymään. Kangasalan valmentaja Arttu Keränen teki passarivaihdon ja vaihtoi välierissä mainiosti pelanneen Emmi Jalosen Katja Kylmäahoon. Kangasala sortui kuitenkin koko erän ajan virheisiin ja Kuusamo sai kaksi ratkaisevaa pistettä hyökkäysvirheillä.

Kangasala menetti ensimmäisen erän loppuhetkillä tärkeän pelaajan, kun maajoukkueen kokoonpanoon kuuluva yleispelaaja Emmi Riikilä loukkasi nilkkansa. Heikkiniemen rooli kasvoi Riikilän poissaollessa ja Kuusamo yrittikin saada hänen hyökkäyksensä heikennettyään osoittamalla aloitussyöttönsä juuri Heikkiniemelle.

Samaan aikaan kun Heikkiniemen tehot laskivat, Kuusamo sai omat keskihyökkäyksensä toimimaan ja joukkue sai leveyttä pistetehtailuun, kun myös laitapelaajat onnistuivat. Kuusamo oli etenkin erän ratkaisupalloissa vierailijaa terävämpi.

Neljännessä erässä Kangasala pääsi nyppäämään puolivälissä kolmen pisteen johdon, mutta ottelun edetessä hyvän vireen löytänyt Nusbaum sekä Julie Lengweiler ja Andersson nostivat joukkueensa ensin tasoihin ja lopulta ohi. Ottelussa 18 pistettä viimeistelyt Nusbaum sai kunnian iskeä ottelun viimeisen hyökkäyspisteen.

Lengweiler oli joukkueensa paras pistenainen 19 pisteellään, Adeja Lambert viimeisteli 12 ja Andersson 8 pistettä. LP Kangasalan ykkönen oli Ronja Heikkiniemi 21 pisteellään. Hakkuri Gabriela Da Silva iski 12 ja torjunnoissa jälleen kunnostautunut Roosa Laakkonen 8 pistettä.

Mestaruus irtoaa neljällä voitolla. Kaksi seuraavaa ottelua pelataan Kangasalla tulevana perjantaina ja lauantaina.

Lue myös:

.
.