Hyppää sisältöön

Euroopan karsinnat Antwerpenin CS:GO-majoreille käynnistyivät – katso tallenne

32 joukkuetta kilpailee seuraavan viikon aikana paikoista CS:GO-pelin seuraavaan major-turnaukseen. Karsinnat käynnistyivät sunnuntaina A-lohkon avauskierrosten otteluilla.

CS:GO Major 2022: Euroopan karsinnat
CS:GO Major 2022: Euroopan karsinnat

Counter-Strike: Global Offensive -videopelin seuraavan major-turnauksen Euroopan karsinnat käynnistyivät sunnuntaina A-karsintalohkon otteluilla.

16 joukkueen karsintalohkosta on tarjolla 8 paikkaa Belgian Antwerpenissa toukokuussa pelattavaan turnaukseen. Major-turnaukset ovat CS:GOn suurimpia turnauksia ja niitä pelataan vain 1–2 kertaa vuodessa. Turnaukset järjestää pelin kehittänyt yhdysvaltalainen pelijätti Valve.

A-karsintalohkossa paikkaa turnaukseen tavoittelee muun muassa Tukholman syksyn 2021 major-turnauksen voittaja Natus Vincere eli NAVI. Ukrainalaisorganisaation joukkue lähtee karsintalohkoonsa yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista.

Major-turnauksen järjestävä romanialaisyhtiö PGL on kieltänyt Venäjän hallintoon läheisesti linkittyvien organisaatioiden ja henkilöiden osallistumisen turnaukseen, joten venäläisomisteiset Virtus.Pro ja Gambit on suljettu ulos karsinnoista.

Virtus.Pron omistajayhtiön, internetyhtiö VK:n taustalla vaikuttaa Venäjän johtoon liitetty vakuutusyhtiö Sogaz, joka on asetettu EU:n pakotelistalle. Gambitin omistavan teleoperaattorin MTS:n pääomistaja, oligarkki Vladimir Jevtushenkov puolestaan kuuluu Vladimir Putinin lähipiiriin, mutta ei ole joutunut vielä pakotteiden kohteeksi.

Turnauksesta suljettujen joukkueiden pelaajat saavat kuitenkin osallistua turnaukseen neutraalin nimen alla. Virtus.Pron kazakstanilais-venäläinen viisikko osallistuu karsintoihin nimellä Outsiders.

Yle näyttää Antwerpenin CS:GO-major-turnauksen ja sen Euroopan karsinnat suorina lähetyksinä Yle Areenassa ja Yle E-urheilun Twitch-kanavalla (siirryt toiseen palveluun). Euroopan karsinnat pelataan Romanian Bukarestissa 17.–24.4. ja major-turnaus Belgian Antwerpenissa 9.–22.5.

Euroopan Major-karsinnat, Antwerpen 2022

sunnuntai 17.4. (kaikki ottelut paras yhdestä)

12.00 NAVI – QUAZAR

13.15 FaZe – Eternal Fire

14.30 Vitality – Dignitas

15.45 MOUZ – OG

17.00 2. kierroksen ottelu

18.15 2. kierroksen ottelu

19.30 2. kierroksen ottelu

20.45 2. kierroksen ottelu

Lue myös: