Hyppää sisältöön

Yli 20 000 Frankfurtin kannattajaa varasti näyttävästi show'n Barcelonassa – pelaajat vaativat selitystä: "Tällaista ei saisi tapahtua"

Camp Noun stadionille päässeet yli 20 000 Frankfurtin kannattajaa saivat joukkueeltaan parhaan mahdollisen palkinnon.

Frankfurtin pelaajat juhlivat kentällä vielä pitkään Barcelonan kaaduttua. Kuva: Getty Images

Jalkapallon Eurooppa-liigan kenties suurin voittajasuosikki Barcelona putosi torstaina yllättäen Eintracht Frankfurtille, joka voitti puolivälierien toisen osan 3–2 ja eteni jatkoon yhteismaalein 4–3.

Tunnelma Camp Noun stadionilla oli kuin Frankfurtin kotipelissä, sillä stadionilla arvioidaan olleen jopa yli 20 000 saksalaiskannattajaa. Barcelona oli myynyt Frankfurtille virallisesti 5 000 lippua heille osoitettuun katsomolohkoon, mutta valkopaitaisia Frankfurtin kannattajia nähtiin joka puolella stadionia.

Jalkapallon eurokilpailuissa vierasjoukkueen kannattajille ei lähtökohtaisesti myydä lippuja kotijoukkueen katsomolohkoihin turvallisuussyistä. Jo ennen ottelua Frankfurtin kannattajat kokoontuivat Barcelonan keskustassa sijaitsevalle Katalonian aukiolle ja marssivat näyttävästi stadionille.

Barcelonan leirissä Frankfurtin kannattajien valtavaa kannatusta ei osattu odottaa. Espanjalaisen Sport-lehden (siirryt toiseen palveluun) mukaan seura kuitenkin keskeytti lipunmyynnin keskiviikkona, jotta saksalaiset eivät pystyisi ostamaan enempää lippuja.

– Yllätyin, että stadionilla oli niin paljon saksalaisia faneja. Seuran täytyy tutkia tätä, puolustaja Ronald Araujo totesi.

– Tunnelma stadionilla ei auttanut meitä tänään. On selvää, että meidän puolellamme on tapahtunut virhe. Tällaista ei saisi tapahtua, kun pelaamme kotona. Pelaajat vaativat selitystä, Barcelonan päävalmentaja Xavi puolestaan sanoi urheilulehti Marcan (siirryt toiseen palveluun) mukaan.

Camp Noun stadionilla oli arvioiden mukaan jopa yli 20 000 Frankfurtin kannattajaa. Kuva: Getty Images

Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta pahoitteli tapahtunutta heti ottelun jälkeen.

– Olen huolestunut ja häpeissäni tästä. Näin ei saa tapahtua uudestaan. Kun saamme lisää tietoa, ryhdymme toimiin. Meidän täytyy olla tiukempia tässä asiassa, Laporta sanoi.

Barcelonan kannattajat protestoivat Frankfurtin kannattajien invaasiota jo kesken ottelun. Äänekkäimpien kannattajien katsomo toisen maalin takana pysyi toisen jakson alusta tyhjänä kymmenen minuuttia. Kannattajat palasivat katsomoon kuitenkin tuttujen Barcelonan ja Katalonien lippujen kanssa.

Frankfurtin kapteeni Sebastian Rode kiitteli luonnollisesti kannattajia vuolaasti. Vielä kymmenen vuotta sitten Rode pelasi Frankfurtin paidassa Saksan toisella sarjatasolla.

– Tällaiset fanit tuovat meille uskomatonta voimaa kentälle. Toteutimme heidän unelmansa Barcelonan päihittämisestä. Seuran kehitys on ollut uskomatonta, Rode iloitsi Frankfurtin verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Pelaajat juhlivat kannattajien kanssa voittoa stadionilla pitkään ottelun päättymisen jälkeen.

– Luulin, että olemme Frankfurtissa, kun tulin alkulämmittelyyn. Meille oli tärkeää päästä juhlimaan kannattajien kanssa. Autoitte meitä paljon. Tämä ilta oli täynnä ylpeyttä ja iloa, maalivahti Kevin Trapp kiitteli.

Välierissä Frankfurt kohtaa West Hamin. Toisessa välieräparissa pelaavat Leipzig ja Glen Kamaran edustama Rangers.

Lue myös:

.
.