Hyppää sisältöön

Kuusamo voiton päässä mestaruudesta – LP Kangasala kaatui yli kahden ja puolen tunnin trillerin jälkeen

Kuusamon passari Jalissa Trotter löysi joukkueensa kuumat pelaajat, kun taas LP Kangasalan hyökkäyspeli lepäsi vahvasti Ronja Heikkiniemen harteilla.

Kuusamon pelaajat saivat huudattaa kotiyleisöä, kun he ottivat Mestaruusliigan finaaleissa 3–1-johdon. Kuva: Lentopalloliitto

Kuusamon Pallo-Karhut kaatoi LP Kangasalan kotonaan 3–2 (25–21, 23–25, 17–25, 25–23, 16–14) lentopallon naisten Mestaruusliigan neljännessä loppuottelussa. Tasainen vääntö kesti yli kaksi ja puoli tuntia.

Kotijoukkueen passari Jalissa Trotter löysi hyvin Kuusamon kuumat pelaajat ja pystyi luottamaan hyökkäysarsenaalin laajuuteen. Parhaimmat pistenaiset olivat tutut Adeja Lambert (23/+20), Carlyle Nusbaum (16/+3), Julie Lengweiler (14/+0) ja Linda Andersson (10/+7).

Sen sijaan LP Kangasalan kaikki kaikessa oli Ronja Heikkiniemi, jota Kuusamo yritti pehmentää syötöillään, mutta ei onnistunut. Heikkiniemi hyökkäsi monipuolisesti 27 pistettä, hänen tehosaldonsakin oli +21. Roosa Laakkonen oli vierailijalta vahva niin verkolla kuin syöttöruudussakin ja viimeisteli 18/+12, Emmi Riikilä teki 17/+8. Kangasalan hakkuri Gabriela Da Silva onnistui tekemään 10 pistettä.

Molemmilla joukkueilla oli jokaisessa erässä omat hetkensä, mutta vetovastuu vaihtui tasaisin väliajoin. Virheet ja hätäilyt kostautuivat Kangasalle ensimmäisessä erässä, toisessa erässä Kuusamo päästi Kangasalan peliin mukaan omilla virheillään ja Heikkiniemen onnistumisilla.

Kolmannessa erässä Heikkiniemi sai hyvin tukea Roosa Laakkoselta ja neljännessä Taija Tikka hallitsi verkkoa. Se ei kuitenkaan riittänyt, sillä Kuusamo pystyi hyökkäämään monipuolisesti sekä laidasta että keskeltä.

Viidennessä erässä LP Kangasalla oli jopa erä- ja ottelupallokin, mutta Kuusamo selvitti sen Julie Lengweilerin onnistumisella. Lengweiler sai myös iskeä ottelun voittopisteen Kuusamolle.

Kuusamo johtaa voitoin 3–1 ja on enää voiton päässä mestaruudesta. Viides finaaliottelu pelataan huomenna Kuusamossa.

Lue myös:

.
.