Hyppää sisältöön

"Aivan älytön määrä" – Marko Anttila yllättyi yleisömerestä SM-liigan pronssipelissä, Ilves mitaleilla 21 vuoden tauon jälkeen

Ilves kaatoi SM-liigan pronssiottelussa hyvin taistelleen KooKoon maalein 3–2. Kiihkeässä pelissä kohtasivat motivoituneet joukkueet ja kannattajat.

Ilves juhlii SM-liigamitaleita 21 vuoden tauon jälkeen. Kuva: Tomi Hänninen

Ilveksen kahdessa ensimmäisessä erässä rakentama 3–0-johto kesti SM-liigan pronssiottelussa loppuun asti, vaikka KooKoo nousi vielä tilanteeseen 3–2. Ilves juhlii jääkiekon SM-liigan pronssia 21 vuoden vuoden tauon jälkeen. Sen edellinen mitali, myöskin pronssia, oli kaudelta 2000–2001.

Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä oli tyytyväinen lopputulokseen.

– Pelasimme 35 minuuttia kelpo kiekkoa. Sitten toisen erän loppuun teimme pari virhettä. Kolmas erä oli sitten tämän ottelun arvolle sopiva trilleri. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

– Kausi ei päättynyt sellaiseen voittoon, mikä oli tavoitteena, mutta voittoon kuitenkin. Ehkä tämä pronssipelikin osoittaa sen, että Ilves on iso yhteisö, ja siellä on tuki takana näinä hetkinä, Myrrä sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

KooKoon päävalmentaja Olli Salo oli ymmärrettävästi pettynyt.

– Mitalipelin häviäminen riipaisee aina syvältä. Tuolla on nuoria ja vanhoja pelaajia. Ei ole itsestäänselvyys, että pääsee pelaamaan mitaleista. Ei mahda mitään, Ilves oli tänään parempi alussa ja me heräsimme liian myöhään.

Molemmat halusivat mitalia

Molemmat joukkueet janosivat himmeintä mitalia, sillä KooKoolla mitaleita ei ollut lainkaan. Kamppailu pronssista kiinnosti myös katsojia, sillä peliä todisti 11 606 katsojaa. Se on kaikien aikojen toiseksi suurin pronssipelin yleisömäärä. Kouvolastakin oli saapunut paikalle 13 linja-autollista faneja. Ottelu pelattiin Ilveksen kotikentällä, koska se oli sijoittunut paremmin runkosarjassa (Ilves 3:s ja KooKoo 8:s).

Ilves-fanit kannustivat voimakkaasti omiaan Tampereen areenassa. Kuva: Tomi Hänninen

Ensimmäisen aikuisten liigamitalinsa voittanut Marko Anttila kehui vuolaasti yleisöä.

– Aivan älytön määrä. Olen katsonut pelejä tv:stä, mutta kyllä tämä silti yllätti. Uskomaton tunnelma, oli hienoa pelata. Minä ainakin nautin, Ilves-kasvatti sanoi.

– Paikalle tulleiden kouvolalaisen määrä kertoo siitä, että jääkiekolla on Kouvolassa suuri merkitys ja Kouvola on muutenkin urheilukaupunki, on pesäpalloa ja koripalloa. Siellä tehdään monia asioita hyvin, Salo kehui.

Peliä seurasi paikan päällä 11 606 katsojaa. Kuva: Tomi Hänninen

KooKoo heräsi liian myöhään

Balázs Sebok vei kotijoukkueen 1–0-johtoon, kun Ilves nousi KooKoon alueelle ja Les Lancaster antoi Sebokille poikittaissyötön maalin eteen. Pelikellossa 10.18.

Tehot 1+1 pronssipelissä tehnyt Les Lancaster ja Joonas Oden juhlivat Ilveksen maalia. Kuva: Tomi Hänninen

Myös toinen maali syntyi poikittaissyötöstä. Avauserän 18. minuutilla KooKoo-kasvatti Joonas Oden syötti ja Lancaster viimeisteli pudotuspelien ensimmäisen maalinsa.

Toisessa erässä Ilves iski ylivoimalla erän puolivälin jälkeen, kun KooKoon ja Suomen pelikentät kauden päätteeksi jättävä Alexander Bonsaksen istui jäähyllä huitomisesta.

Simon Johansson laukoi viivalta ja KooKoon maalivahti Nick Malik torjui eteensä. Tamperelaisten kultakypärä Eemeli Suomi oli oikeassa paikassa ja laittoi irtokiekon reppuun.

KooKoo sai kuitenkin vielä kirivaihteen silmään ja kavensi pelin 3–1:een ylivoimalla, kun Ilveksellä oli liikaa pelaajia jäällä. Teemu Rautiainen laittoi maalin kulmalta kiekon Ilveksen maalivahdin Vadim Zherenkon selän kautta maaliin.

Teemu Rautiainen aloitti KooKoon kirin. Kuva: Tomi Hänninen

Kouvolalaisten pudotuspelien tehopelaaja Kim Strömberg iski välittömästi tämän jälkeen. Napakka luistelu hyökkäysalueelle ja tarkka laukaus. Strömberg tahkosi kevään peleissä tehot 5+9=14. Näin KooKoo nousi jo maalin päähän.

Kolmannessa erässä maaleja ei nähty, vaikka molemmilla joukkueilla oli paikkansa. Lopussa KooKoo haki tasoitusta ottamalla maalivahdin pois. Kiri kuitenkin yskähteli, kun joukkueen syömähammas Strömberg joutui ajassa 59.09 jäähylle kampituksesta. Peli päättyi siis 3–2 ja Ilves sai pronssia.

Pronssiottelu Ilves–KooKoo (2–0, 1–2, 0–0)

10.18 1–0 Balázs Sebok (Les Lancaster, Eetu Päkkilä)

17.24 2–0 Les Lancaster (Joonas Oden, Henrik Haapala)

32.05 3–0 Eemeli Suomi (Simon Johansson, Petri Kontiola)

37.31 3–1 Teemu Rautiainen (Kim Strömberg, Joose Antonen)

38.25 3–2 Kim Strömberg (Radek Koblizek, Riku Tuomola)

Laukaukset:

Ilves 15+20+12=45

KooKoo 11+12+11=34

Torjunnat:

Ilves, Vadim Zherenko 7+3+10=20

KooKoo, Nick Malik 11+12+11=34

Lue lisää: