Hyppää sisältöön

Järjestääkö Suomi jääkiekon MM-kisat myös ensi vuonna? Jääkiekkoliiton puheenjohtaja: "Olemme valmiita keskustelemaan"

Venäjä menetti oikeudet järjestää vuoden 2023 jääkiekon miesten MM-kisat. Kansainvälinen jääkiekkoliitto valitsee korvaavan järjestäjämaan toukokuussa Tampereella.

Kahdet kotikisat peräkkäin olisivat harvinaista herkkua kiekkofaneille. Suomen kannattajat kuvattiin vuoden 2019 MM-kisoissa. Kuva: EPA-EFE/All Over Press

Ensi kevään jääkiekon MM-kisoille etsitään pikaisesti korvaavaa järjestäjää. Kansainvälinen jääkiekkoliitto päätti tiistaina vetää turnauksen pois Venäjältä. Kisat oli tarkoitus järjestää Pietarissa 5.–21. toukokuuta 2023.

Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtajan Harri Nummelan mukaan kisojen järjestäminen kiinnostaa.

– Jääkiekkoliitto on omassa hallituksessaan tehnyt päätöksen, että olemme valmiita keskustelemaan mahdollisuudesta, että kisat järjestettäisiin keväällä 2023 Suomessa.

Nummelan mukaan Suomella olisi siihen valmiutta tämän kevään kisajärjestäjänä, mutta aikataulu on tiukka.

– Kisojen järjestäminen vuoden varoitusajalla ei ole mikään läpihuutojuttu sen kummemmin Suomelle kuin millekään muulle maalle. Tässä on paljon keskusteltavaa ja harkittavaa.

Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela uskoo, että ensi kevään kisat kiinnostavat myös muita maita kuin Suomea. Kuva: Jarno Kuusinen / All Over Press

Kansainvälinen jääkiekkoliitto käy keskustelut niiden maiden kanssa, jotka ovat kiinnostuneet toimimaan korvaavana kisajärjestäjänä. Nummela uskoo, että keskustelut käynnistyvät nopealla aikataululla.

– Meillä ei ole tarkkaa tietoa siitä, mitkä maat ovat kiinnostuneita. Oletan, että muitakin kiinnostuneita maita on.

Nummelan mukaan kisat kiinnostavat todennäköisesti niitä maita, joissa MM-kisat on pidetty hiljattain tai pidetään lähivuosina.

Myös jaetut kisat ovat mahdolliset

Keskustelujen jälkeen Kansainvälisen jääkiekkoliiton hallitus tekee päätösesityksensä Tampereella toukokuussa pidettävään vuosikokoukseen.

Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummelan mukaan Suomen etuna on hyvä ja luotettava maine kansainvälisten tapahtumien järjestäjänä. Tämän kevään kisat lisäävät mahdollisen hakemuksen uskottavuutta.

Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen sanoo, että Tampere on valmis järjestämään MM-kisat myös ensi keväänä, jos kutsu käy. Kuva: Marjut Suomi / Yle

Nummelan mukaan on myös mahdollista, että kisat jaetaan.

– Yleensä jääkiekon MM-kisat on järjestetty vain yhdessä maassa. Historia tuntee myös jaettuja kisoja, joissa kaksi maata yhdessä järjestää.

Kevään 2023 mahdollisia pelipaikkakuntia Nummela ei halua vielä spekuloida. Tampere lienee vahva ehdokas.

– Tampereella on ensiluokkainen uusi areena ja playoffsien aikana on huomattu, että Tampere, jos mikä, on kiekkokaupunki isolla K:lla.

Tampereen pormestari: "Laitetaan tulemaan"

Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen (kok.) vahvistaa, että toiset kotikisat kiinnostavat.

– Asia on tietysti välähtänyt nyt esille. Kyllä meillä ilman muuta on valmius sellaiseen, jos tilaisuus tarjoutuu.

Ikonen uskoo, että Tampere antaa tämän kevään kisoissa näytöt, jotka puhuvat puolestaan. Valttina on myös uusi Tampereen areena.

– Olemme tekemisen kaupunki. Jos kisat meille saataisiin, sitten laitetaan tulemaan, sanoo pormestari Ikonen.

Tampereen areenan toimivuutta on testattu täpötäysissä SM-liigan playoffs-matseissa. Kuva: Jussi Saarinen / AOP

Olisiko Tampereen uudessa kiekkopyhätössä sitten tilaa toisille MM-kisoille? Ainakin Tampereen areenan nettikalenteri näyttää tyhjää toukokuulle 2023. Myyntijohtaja Elina Tikkakoski vastaa sähköpostilla, ettei voi kommentoida yksittäistä tapahtumaa.

– Käymme jatkuvaa neuvottelua tulevien vuosien tapahtumista eri tapahtumajärjestäjien kanssa. Esimerkiksi konserttien julkistukset ja myyntiinpanot ovat aina tapahtumajärjestäjän aikatauluttamia asioita.

Tikkakosken mukaan suuret maailmankiertueet ja muut raskaat suurtuotannot käynnistyvät hieman hitaanpuoleisesti. Tikkakoski sanoo sähköpostivastauksessaan, että kevät 2023 tulee olemaan täynnä erilaisia suurtapahtumia laidasta laitaan.

Mitä mieltä olet? Pitäisikö MM-kisahulinoihin ryhtyä myös ensi vuonna? Voit kommentoida torstaihin kello 23 asti.

Lue enemmän:

.
.