Hyppää sisältöön

Leijonien tähtihyökkääjä kommentoi valmennusjohdon ketjurulettia Sveitsi-tappion jälkeen – "Joka peliin kentät ovat vaihtuneet"

Leijonat taipui vappuna Tre Kronorille ja kärsi torstaina Tampereella tappion Sveitsille. Valtteri Filppulan mukaan Suomen vaisut erikoistilanteet johtuvat yhteisen treeniajan puutteesta.

Valtteri Filppulan mukaan Suomen pitää saada kaikki irti viimeisistä maaotteluista ennen MM-kisoja. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Leijonilla riittää vielä viilattavaa ja höylättävää ennen ensi viikolla alkavia jääkiekon MM-kisoja. Sveitsi kaatoi Suomen Tampereella maalein 3–2 ja onnistui vasta toisena maana tällä kaudella kukistamaan Suomen. Ruotsi oli vahvempi marraskuussa Helsingissä ja vappupäivänä Ostravassa.

– Nihkeät pari erää. Vaikea sanoa, alkaako olla jo kisaodotusta vai mitä. Oli kuitenkin kiva päästä pelaamaan Tampereella. Loppuviikosta sitten nähdään, millainen joukkue on kisoissa, hyökkääjä Teemu Hartikainen sanoi.

Osa 9 552 hengen yleisöstä jonotti vielä pääsyä katsomoihin, kun kansansuosikki Marko Anttila kampattiin kumoon. Leijonat pyöritti ylivoimaa tehottomasti kokeiluviisikoin ja hukkasi myös avauserän toisen ylivoimansa.

Sandro Aeschlimann nappasi pari maukasta torjuntaa, mutta Sveitsin maalilla kehräsi enemmän kotikissoja kuin nälkäisiä Leijonia.

Anttilaa ronkittiin jäähyn arvoisesti toisessakin erässä, mutta keskushyökkääjät Sakari Manninen ja Valtteri Filppula eivät saaneet ylivoimapeliä rullaamaan odotetuin tuloksin.

Mikko Lehtosen maalintekoyritykset eivät tuottaneet tulosta Sveitsi-kamppailussa. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Sveitsi pääsi karkumatkalle toisessa erässä

Sveitsi rokotti armotta, kun Damien Riat ja Killian Mottet porhalsivat kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen ja yllättivät maalivahti Juho Olkinuoran. Filppulan viisikko kirjautti miinuksen.

Sveitsi ei antanut ylivoima-aikansa valua hukkaan, vaan Riat tuplasi johdon ja illan maalisaldonsa.

– Eka erä oli ok, mutta toinen oli meiltä huono. Kolmas alkoi olla paljon parempaa, Filppula jutteli.

– Varsinkin erikoistilanteissa vaikuttaa se, ettei ole ollut hirveästi treeniaikaa. Olen luottavainen, että löytyy hyvä sävel.

Harri Pesonen teki Leijonien illan ensimmäisen maalin. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Harri Pesonen viimeisteli 1–2-kavennuksen päätöserän alussa, mutta Christoph Bertschy kasvatti jälleen karkumatkan kahteen.

Hartikaisen 2–3-maali nosti jännitettä viimeiselle kymmenminuuttiselle, mutta Hartikaisen jäähy kolmisen minuuttia ennen loppua katkaisi kirin.

Harri Pesonen: "Olimme telineissä"

Myös Pesonen myönsi, ettei Leijonilla ollut paras iltansa.

– Olimme telineissä, tahmea ottelu meiltä. Emme pystyneet luomaan omaa raikasta peliämme. Kaveri oli pirteämpi ja laittoi paikoistaan sisään. On ehkä hyvä ottaa välillä nenäänkin, niin voitot maistuvat taas paremmilta, Pesonen kommentoi.

Tampereen areenassa ja Helsingin jäähallissa pelattavat MM-kilpailut käynnistyvät ensi viikon perjantaina. Sitä ennen Leijonat teroittaa kynsiään Tukholmassa, jossa viikonloppuna vastassa ovat Tshekki ja Ruotsi.

– Pelit käyvät vähiin ennen MM-turnausta, joten yritetään saada kaikki irti näistä, Filppula sanoi.

Tasaviisikoin Filppula pelasi laidoillaan liigamiehet Jere Innala ja Markus Nurmi.

– Joka peliin kentät ovat vaihtuneet (leirityksen aikana), ja valmennus miettii uusia systeemejä. On hyvä, että pelaa eri jätkien kanssa, koska kokemusta uusista pelaajista voi tarvita, esimerkiksi loukkaantumisten sattuessa. Innalan ja Nurmen kanssa meni ihan ok. Kolmas erä oli siinäkin paras.

Jääkiekkoliitto kunnioitti keskiviikkona 80-vuotiaana kuolleen Lalli Partisen muistoa hiljaisella hetkellä ennen ottelun alkua.

Lue myös: