Hyppää sisältöön

Kauhajoki piti kotiedun – Vilpas taisteli lopussa itselleen mahdollisuuden voittokoriin

Niukan tappion kärsinyt Salon Vilpas vei miesten kolmannen korisfinaalin loppuhetket nimiinsä pistein 10–1 ja pääsi viime sekunneilla yrittämään voittokoria Kauhajokea vastaan.

Kauhajoen Lee Skinner ja Salon Jeremiah Wood (vas.) koripallon miesten Korisliigan loppuottelussa Karhu Basket–Salon Vilpas. Kuva: Lehtikuva

Miesten Korisliigan 3. finaalissa Kauhajoki kaatoi Vilppaan 82–81 (42–34) ja siirtyi loppuottelusarjassa johtoon voitoin 2–1. Neljällä kiinnityksellä irtoaa mestaruus.

Karhu Basket nousi kuskin paikalle toisen jakson loppupuolella, eikä luopunut siitä enää missään vaiheessa. Vilpas teki kamppailusta kuitenkin trillerin vieden ottelun lopun nimiinsä 10–1.

– Saimme erinomaisella puolustuksella Vilppaan pakotetuksi pallonmenetyksiin. Loppuun jäi sitten paljon parannettavaa. Olimme tosi onnekkaita, ettei Vilpas mennyt ohi, myönsi Karhu Basketin valmentaja Janne Koskimies.

Vilpas nousi minuutti ennen loppua viiden pisteen päähän, ja Kauhajoki oli lopulta lähellä noloa sulamista. Cameron Jones menetti loppuhetkillä pallon, ja Vilppaan Brian Fobbs pääsi yrittämään voittokoria, mutta pallo ei uponnut vapaassa heittopaikassa, eikä Vilppaan ihmenousu saanut kruunua.

– Minusta teimme ihan oikean ratkaisun viime sekunneilla, nyt kun olen katsonut tilanteen videolta viiteen kertaan. Nuori herra Fobbs kun olisi painanut heiton sisään, niin olisi ollut Salossa juhlittu sankari koko viikonlopun. Enemmän minua ottaisi päähän, jos olisimme hävinneet matsin vaikka 15 pisteellä, Vilppaan valmentaja Sami Toiviainen totesi.

– Näytimme tänään, että meillä on mahdollisuus voittaa myös täällä Kauhajoella, joka on aina paha paikka vierasjoukkueille. Kun teemme 40 minuutin ajan paremmin asioita, niin hyvä tästä vielä tulee.

Voittajilta kuusi pelaajaa pussitti kaksinumeroiset pisteet. Lee Skinner kokosi 16/9, Jones 15, Rene Rougeau 11/5 ja Simeon Carter 11/6. Kauhajoen tukipilareita olivat myös vaihdosta kentälle voimaa tuoneet sekä tarkasti heittäneet Severi Kaukiainen ja Eero Innamaa, joille merkittiin 13 ja 10 pistettä.

Jeremiah Wood saldosi 21/8 ja oli pitkään Vilppaan ainoa onnistuja hyökkäyspäässä, vaikka sai loppua kohti tulitukea Bryan Griffiniltä (15/5). Yhdeksän pistettä nakannut Mikko Koivisto osui lopussa hyvin. Marcus LoVett Jr oli mainio pari päivää sitten 2. finaalissa, mutta ei onnistunut enää Kauhajoella.

Neljäs finaali pelataan maanantaina 9. päivä Salossa.

.
.