Hyppää sisältöön

Cameron Jones nousi ratkaisijaksi viime hetken kolmosella – Kauhajoki päihitti Salon koripallotrillerissä ja on jo voiton päässä mestaruudesta

Kauhajoen Karhu Basket voitti Salossa pelatun trillerin lukemin 85–82, ja sillä on nyt kolme tilaisuutta voittaa Pantteri-patsas.

Cameron Jones oli ottelun paras pistemies. Kuva: All Over Press

Miesten Korisliigan neljäs finaali Salon Vilppaan ja Kauhajoen Karhu Basketin välillä oli huima jännitysnäytelmä. Peli oli tasan 82–82, kun ottelua oli jälkellä yksi sekunti. Vieraiden yhdysvaltalaisvahvistus Cameron Jones ratkaisi huiman ottelun upottamalla kolmen pisteen heiton viimeisillä hetkillä.

Ottelun loppulukemat kirjattiin 85–82 (18–33, 25–18, 21–15, 18–19) Kauhajoelle.

Ensimmäiset kolme neljännestä tappiolla ollut Vilpas nousi viimeisellä jaksolla muutaman pisteen johtoon. Ottelun lähestyessä loppuaan johtoasema vaihteli useaan otteeseen, mutta summerin soidessa juhli Kauhajoki.

Ottelun toisella neljänneksellä Kauhajoki johti Vilpasta jo 24 pisteellä. Kauhajoen päävalmentajan mukaan toisen jakson alussa joukkueen heitot upposivat hyvin.

– Emme välttämättä olleet siinä puolustuksellisesti niin hyviä, meillä vain heitot menivät sisään ja Vilpas tuhri muutamia helppoja. Toisen jakson loppuun Vilpas teki 21 pistettä viidessä minuutissa. Se oli tosi heikko jakso puolustuksellisesti meiltä ja Vilpas pääsi mukaan, Kauhajoen valmentaja Janne Koskimies sanoi Ruudun haastattelussa.

Koskimiehen mukaan alun jälkeen Kauhajoen peli oli tahmeaa.

– Lopussa tehtiin tarvittava voittoon, eikä turhauduttu liikaa. Siinä oli aika monta palloa, jotka eivät pomppineet meille. Pystyttiin kovassa paikassa ottamaan hyvä voitto, Koskimies jatkoi.

Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen ei ollut tyytyväinen joukkueensa pelin aloitukseen.

– Ensimmäinen puoliaika ja eka kymppi oli täysin luokatonta hyökkäämistä. Siitä tulee kiire puolustamaan. Jos juostaan yhdeksän kertaa kymmenestä päin skriiniä, ei voiteta Karhu Basketia. Näytti, että tämä kääntyy vielä meille, mutta sitten tuli Cameron Jones -niminen herra ja laittoi muutaman aiko kovan sisään.

Toiviaisen mukaan Vilppaan mestaruus on yhä mahdollinen.

– Nyt olemme selkä seinää vasten. Ei siinä ole enää mitään hävittävää. Katsotaan, miten joukkue ja valmennus sen kestää. He olivat tämän verran parempia. Meidän pitää olla saman verran parempia keskiviikkona.

Jones oli Kauhajoen paras tehomies 23 pisteellä. Hän heitti kaikki kolme kolmen pisteen heittoaan koriin. Rene Rougeau teki 16 pistettä. Myös Joona Hakamaa ja Simeon Carter tekivät kaksinumeroiset tehot, 12 pistettä kumpainenkin. Lee Skinner otti eniten levypalloja, 10 kappaletta.

Pelin sankari Jones oli tyytyväinen omaan ja joukkueensa esitykseen.

– Viime ottelussa tein tyhmiä valintoja, jotka eivät auttaneet joukkuettamme. Onneksi pystyin hyvittämään ne tänään, Jones sanoi Ruudun haastattelussa.

– Nämä ovat sellaisia pelaajia, jotka eivät koskaan pakene isoja hetkiä. Joskus hävitään ja joskus voitetaan, mutta ei koskaan paeta vastuuta isoilla hetkillä, Koskimies kehui suojattejaan.

Vilppaan joukkueesta Brian Fobbs ja Bryan Griffin heittivät molemmat 17 pistettä. Roope Ahonen kirjasi 16 pinnaa. Fobbs otti kahdeksan levypalloa.

Otteluvoitot ovat nyt 3–1 Kauhajoelle. Mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa. Mestaruus on siis katkolla Kauhajoelle, kun seuraava ottelu pelataan 11. toukokuuta sen kotikentällä.

Lue lisää:

.
.