Hyppää sisältöön

Aleksi Virolainen vastaan ENCE! Major-tiistai huipentuu odotettuun suomalaiskohtaamiseen – katso suorana

G2:n suomalaistähti Aleksi "Aleksib" Virolainen pelaa majorien jatkopaikasta entistä joukkuettaan ENCEä vastaan. Seuraa CS:GOn huipputurnausta suorana Yle Areenassa.

Aleksi "Aleksib" Virolainen G2:n paidassa.

Counter-Strike: Global Offensiven major-turnauksessa Belgiassa ratkotaan tiistaina ensimmäiset jatkoonmenijät. Paikoista Antwerpenissa pelattavien majoreiden kakkosvaiheeseen "Legends stagelle" pelaavat Vitality ja forZe sekä G2 ja ENCE.

Huippuottelut alkavat noin kello 16.00 ranskalaisen Vitalityn ja venäläisen forZen kohtaamisella. Molemmat kirjasivat maanantain avauspäivältään tililleen kaksi voittoa, kun taas jatkopaikka irtoaa paremmalle joukkueelle kolmessa kartassa.

Kotikatsomoissa suurin kiinnostus kohdistuu kuitenkin illan viimeiseen, noin kello 19.15 alkavaan koitokseen G2:n ja ENCEn välillä. G2:n kipparina häärii majorien ainoa suomalaispelaaja Aleksi "Aleksib" Virolainen.

Vastustaja ENCE on puolestaan Virolaisen entinen joukkue, jonka riveissä suomalaistähti eteni aikoinaan Katowicen majoreilla 2019 aina finaaliin asti. Tätä nykyä suomalaisorganisaation rosterissa ei ole yhtäkään suomalaispelaajaa, mutta penkin päässä kansainvälistä nippua käskyttää suomalaisvalmentaja Eetu "sAw" Saha.

Suomalaisorganisaatio ENCEn CS:GO-joukkueen ainoa suomalainen on valmentaja Eetu "sAw" Saha (takana). Kuva: HLTV

Todellisen suomalaisen jännitysnäytelmän ohella ottelu on myös eittämättä major-turnauksen tähän mennessä kovatasoisin: ENCE löytyy maanantaina päivätyn maailmanlistan sijalta kolme ja G2 on kuudes.

Tiistai-illan voittajat etenevät suoraan majorien kakkosvaiheeseen eli 16 parhaan joukkoon. Tällöin pelit turnauksessa jatkuvat lauantaina 14. toukokuuta.

Tappiokaan ei tarkoita vielä putoamista, vaan jatkopaikkaa pääsee swiss-kaaviolla pelattavassa turnauksessa yrittämään vielä keskiviikkona ja torstaina.

Lue lisää: