Hyppää sisältöön

Asiantuntijalla kovat odotukset Mikael Granlundista – "Jalosen valmennustiimi saa laatulohen"

Leijonien MM-joukkueeseen liittyvän Mikael Granlundin motivaatio on tapissa, uskoo Yle Urheilun asiantuntija Ismo Lehkonen.

Mikael Granlund saapuu Tampereelle näillä näkymin perjantaina. Kuva: NHLI via Getty Images

Leijonat saa kovan luokan vahvistuksen jääkiekon MM-kotikisoihin, kun Nashvillen NHL-joukkueen hyökkääjä Mikael Granlund liittyy Suomen joukkueeseen.

– Jalosen valmennustiimi saa laatulohen ja liideripelaajan. Granlundin motivaatiotaso on varmasti ihan tapissa, koska hävisivät voitoin 0–4 Coloradolle, Yle Urheilun asiantuntija Ismo Lehkonen uskoo.

Coloradossa oli tehty tarkat suunnitelmat siitä, miten Granlund saatiin pelattua näkymättömäksi.

– Colorado savusti hänet lähes tehottomaksi. Ihmettelin sitä, miksei Nashvillen valmennus yrittänyt muuttaa rytmiä omilla peluutuksillaan, Lehkonen kommentoi.

Granlund, 30, on edustanut Suomea viisissä MM-kisoissa, viimeksi kapteenina Tanskassa keväällä 2018. Hän oli voittamassa MM-kultaa vuonna 2011.

Lehkonen näkee, että Granlund on hurjasti kokeneempi pelaaja verrattuna edelliseen maajoukkuekomennukseensa.

– Granlund on saanut älyttömästi kaksinkamppailuvoimaa ja myös luisteluvoimaa on tullut piirun verran lisää. Lisäksi hän on pystynyt hoitamaan aloituksia hyvällä tasolla, Lehkonen kuvailee.

Lehkonen huomauttaa, että Granlundin rooli oli keskeinen, kun Nashville selvitti tiensä pudotuspeleihin saakka.

Puolustajien osalta verkot ovat yhä Pohjois-Amerikan vesillä. Pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelusarjat ovat ratkaisuvaiheissa. Isoja kaloja saattaa olla pian saatavilla.

– Esimerkiksi Dallasilla on kolme laadukasta pakkia: Esa Lindell, Miro Heiskanen ja Jani Hakanpää. Heistä kaikki sopisivat heittämällä Suomen maajoukkueeseen. Olli Määttä on pelannut hyvän kauden Los Angelesissa, Lehkonen listaa mahdollisia pelaajia Leijonille.

Myös Ruotsin SHL:ssä olisi laatupelaajia, mutta mestaruustaistelu ratkeaa vasta torstai-iltana. Leijonien MM-urakka alkaa jo perjantaina, kun Tampereella vastassa on Norja.

– On loogista, että vielä odotellaan, mutta Leijonien kannalta on harmillista, että Ruotsin finaalisarja venyi seiskapeliin saakka. Aika on kortilla, Lehkonen sanoi.

Lue myös: