Hyppää sisältöön

Kolme salamamaalia riitti takaamaan voiton Åland Unitedille – maalintekijät löysivät vielä petrattavaa tuleviin kärkitaistoihin

Åland United haki tärkeät kolme pistettä Tampereelta, kun se kaatoi Ilveksen nopeilla maaleillaan. Anna Westerlundin ja Dana Leskisen mukaan joukkueella riittää vielä pelissään parannettavaa kärkijoukkueita vastaan.

Åland United jyräsi Ilveksen
Åland United jyräsi Ilveksen

Åland Unitedin kolme nopeaa osumaa riittivät tuomaan voiton, kun joukkue voitti jalkapallon Kansallisen liigan ottelussa Ilveksen vieraissa 4–1. Voitollaan saarelaiset nousivat sarjataulukossa kolmanneksi.

Anna Westerlund puski Åland Unitedin johtoon jo kolmen minuutin pelin jälkeen harjoitellusta kulmatilanteesta ja tämän jälkeen Dana Leskinen onnistui kahdesti kahden minuutin välein.

– Kyllä ottelu ratkesi ihan selkeästi siihen meidän ensimmäiseen 10 minuuttiin. Se oli meiltä tosi, tosi huono. Loppupelihän oli sitten tasainen, Ilveksen ainoasta osumasta vastannut Jenni Kantanen myönsi.

Samaa mieltä oli myös Westerlund, jonka mielestä Ilves pystyi pelaamaan palloa hyvin heidän linjojensa väliin. Kantanen pääsikin käyttämään maalissaan vastustajan merkkausvirheen hyväkseen. Leskisen mukaan United-pelaajien tempo laski syötöissä, keskittyminen herpaantui ja terävyys katosi.

– Pitäisi olla järjestelmällisempi puolustuksessa, että linjat pysyvät tiiviinä. Siinä meillä on paljon petrattavaa, jotta voimme haastaa kärkijengejä, PK:ta ja KuPSia. Hyökkäyspäässä meillä on kyllä vaarallisuutta, kun vain pysytään terävinä ja hereillä, Leskinen sanoi.

Ottelun toinen puoliaika oli tasaisempi ja sen ainoan maalin viimeisteli lisäajalla vasta 15-vuotias superlupaus Olivia Ulenius.

Kolmannen perättäisen voittonsa ottanut Åland United kohtaa seuraavaksi PK-35 Vantaan, joka aiheutti tänään sarjakärki KuPSille kauden ensimmäisen tappion 2–1-kotivoitollaan. PK-35 Vantaa jatkaa tappioitta ja nousi KuPSin kanssa tasapisteisiin, mutta on pelannut yhden ottelun kuopiolaisia vähemmän.

– Meillä on nyt yksi viikko aikaa parantaa peliämme, koska PK on mielestäni parempi jengi kuin Ilves, Westerlund sanoi.

Ilveksellä on ensi lauantaina vastassa sarjanelonen HJK. Kantasen mukaan tamperelaisten täytyy terästäytyä ennen kaikkea vastustajan vastahyökkäyksissä.

– Ne pitää katkaista joko keskialueella tai organisoida puolustus paremmin. Niissä meillä oli tänään vaikeuksia, Kantanen myönsi.

Kierroksen muissa otteluissa PK-35 Helsinki kukisti sarjanousija ONS:n 4–1. HJK haki voiton Nurmijärveltä voittamalla NJS:n 2–1 ja HPS kaatoi tiukkojen vaiheiden jälkeen FC Hongan kotonaan 1–0. Espoolaisille tarjottiin toisen puoliajan lisäajalla vielä tasoitusta, mutta Inka Kaivola epäonnistui rangaistupotkussa.

Lue myös: