Hyppää sisältöön

Mikä paluu! Mikael Granlund taiteili voiton Suomelle: "On aina spesiaalihetki pelata Suomessa Leijonien paidassa"

NHL-vahvistus Mikael Granlund viimeisteli ensimmäisessä ottelussaan pisteet 1+1 Latvian verkkoon.

Suomen sankari Mikael Granlund: "Oli niin hienoa pelata"
Suomen sankari Mikael Granlund: "Oli niin hienoa pelata"

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue jatkoi MM-kotikisojaan voitokkaasti, kun se kukisti toisessa ottelussaan Latvian maalein 2–1. Suomen maaleista vastasivat Sakari Manninen ja ensimmäisen ottelunsa turnauksessa pelannut Mikael Granlund.

Granlund iski Leijonille voittomaalin ylivoimalla vain vajaa kolme minuuttia ennen päätössummeria. Granlund nousi tällä kertaa ylivoimaviisikon vasemmalle laidalle, ja napautti rannelaukauksellaan kiekon patjan yli verkkoon.

Granlund palasi Leijoniin neljän vuoden tauon jälkeen loistavasti, sillä hän rakensi myös joukkueen tasoitusmaalin toisessa erässä.

– Innostuneena hyppäsin kaukaloon. On aina spesiaalihetki pelata Suomessa Leijonien paidassa. Ihan OK jaksoin pelata, varmasti olo paranee vielä, kun pääsen kunnolla rytmiin, Granlund kertoi ottelun jälkeen.

– Pitkä aika, kun viimeksi olen päässyt pelaamaan, olympialaisetkin jäivät NHL-pelaajilta väliin, joten on ollut ikävä Leijoniin.

Latvia taipui perjantaina avausottelussaan Yhdysvalloille 1–4, mutta Leijonia vastaan joukkue pelasi aivan eri tavalla muun muassa puolustussuuntaan. Siksi Suomella olikin koko ottelussa vaikeuksia päästä ykkössektorin paikoille.

Latvia iski myös terävästi vastaan, minkä takia Suomi joutui jo avauserässä takaa-ajajaksi. Viimeistelyssä onnistui ajassa 8.52 ylivoimahyökkäykseen luistellut Rudolfs Balcers, joka sai syötön Ronalds Keninsiltä.

Balrcers viimeisteli Latvian ensimmäisen maalin. Kuva: Tomi Hänninen

Suomi ei päässyt vielä avauserässä parhaimmille paikoille. Latvia puolustikin paljon tiiviimmin kuin Yhdysvaltoja vastaan, ja ohjasi Leijonien hyökkäykset tylysti kulmiin.

Toisessa erässä Granlund ja Suomen ykkösketju pääsivät paremmin pelin ytimeen. Ylivoimaa tarjottiin kahteen otteeseen, joista ensimmäisellä Leijonat onnistui tasoituksessa.

Maalia oli rakentamassa ykkösylivoimaan sähäkkyyttä tuonut Granlund. Oman paikkansa oikealta laidalta ottanut taituri haki yllättävän laukauksen, joka kimposi Latvia-puolustuksesta ja maalin takaa kuin tarjottimelle Sakari Manniselle.

Leijonien ykkössentteri siirsi kiekon pienestä kulmasta verkkoon ja huudatti ensimmäistä kertaa täpötäyttä Tampereen areenaa.

Kiekko kimposi latvialaisvahdin luistimesta verkkoon. Kuva: Tomi Hänninen

Latvia pääsi aloittamaan päätöserän ylivoimalla ja ensiminuutit menivätkin myös ylivoiman jälkeen heidän hallinnassaan.

Suomelle erän ensimmäisen maalipaikan rakensi Granlund, mutta Elvis Merzlikins torjui Mannisen yrityksen. Hetkeä myöhemmin Latvia oli lähellä johtomaalia. Andris Dzerinsin ohjaus vastahyökkäyksestä meni kuitenkin hieman ohi maalista.

Ottelun loppuhetkillä Leijonat pääsi ylivoimalle, mikä päättyi Granlundin laukaukseen. Suomen MM-turnaus jatkuu maanantaina Yhdysvaltoja vastaan.

Lue myös: