Hyppää sisältöön

Liverpool tarjoili jälleen tappion katkeraa kalkkia Chelsealle – FA Cupin ratkaisu nähtiin vasta rangaistuspotkukisassa

Jürgen Kloppin miehistölle tuo huolta Mohamed Salahin ja Virgil van Dijkin loukkaantumiset.

Liverpoolin kreikkalaispuolustaja Kostas Tsimikas juhlii joukkuekavereidensa kanssa FA Cupin voittoa. Kuva: Lehtikuva

Liverpool ja Chelsea järjestivät jalkapallon Englannin cupin loppuottelussa näytöksen, jossa maalihanat aukesivat vasta rangaistuspotkukilpailussa. Siinä Liverpool vei voiton ja juhli seurahistoriansa kahdeksatta miesten cupin mestaruutta.

Lontoon Wembleyllä pelatun loppuottelun ratkaisu nähtiin vasta seitsemännessä laukojaparissa. Liverpoolin Konstantinos Tsimikasin onnistunut laukaus päätti rangaistuspotkukisan lukemiin 6–5.

Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp oli onnellinen pelin päätyttyä.

– Erinomaista, en voisi olla yhtään ylpeämpi joukkueesta. Se oli uskomaton ja intensiivinen ottelu, jossa marginaalit olivat todella pienet, saksalaisvalmentaja hehkutti Sky Sportsin (siirryt toiseen palveluun) mukaan.

– Joukkue taisteli todella kovaa ja meillä oli ottelun alussa hyviä paikkoja. Me hukkasimme hyviä paikkoja, mutta myös selvisimme Chelsean vaarallisista paikoista.

Chelsea taipui Liverpoolille aikaisemmin tällä kaudella liigacupin finaalissa, joka ratkesi myös vasta rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

– Rangaistuspotkukilpailu oli niin hermoja raastavaa, että olen purrut kynteni pois. Tunnen sympatiaa Chelseaa kohtaan, sillä he hävisivät meille jo toisen finaalin rangaistuspotkuilla.

Klopp oli erityisen ylpeä joukkueensa henkisestä kantista.

– Olemme mentaalisia monstereita.

Myös Chelsean päävalmentaja Thomas Tuchel oli ylpeä ryhmästään.

– Ei tässä kaduta mikään, joukkueesta voi olla ylpeä. Ensimmäiset 15 minuuttia olivat vaikeita, mutta sitten olimme erinomaisia. Liverpoolin hyökkäys on yksi maailman parhaimmista, voimme olla ylpeitä, mutta on tämä pettymys, Tuchel summasi.

Liverpoolille ikäviä uutisia ovat tärkeiden pelaajien loukkaantumiset. Maalitykki Mohamed Salah satutti ilmeisesti nivusensa runsaan puolen tunnin pelaamisen jälkeen ja tuli vaihtoon. Mikäli vamma on vakava, se on iso takaisku kahden viikon päästä Mestarien liigan finaalissa pelaavalle Liverpoolille.

Päävalmentaja Jürgen Kloppin miehistölle on yhtä iso menetys, jos Virgil van Dijk on lähiviikot sivussa. Hollantilaistoppari otettiin toisen puoliajan päätteeksi kentältä pois.

– Uskon, että Virgil on kunnossa. Häntä sattui siinä lihakseen, Klopp valotti pelin jälkeen.

Molemmilla oli paikkoja ratkaista

Liverpool tuli finaaliin pyörremyrskynä, ja etenkin Luis Diaz aiheutti ottelun alussa suuria ongelmia Chelsealle. Diaz oli ottelun alussa vähällä laukoa pallon maaliin Trent Alexander-Arnoldin hienon syötön jälkeen. Edouard Mendy torjui.

Puoliajan vanhetessa Chelsea pääsi peliin paremmin mukaan ja sai luotua pari hyvää tekopaikkaa. Toisen puoliajan alku oli täysin päinvastainen kuin ensimmäisen, sillä nyt oli Chelsean vuoro vyöryä Liverpoolin maalille.

Heti toisen puoliajan alussa Chelsean Christian Pulisic laukoi ja Liverpoolin Alisson Becker torjui. Heti perään Marcos Alonso laukoi pallon sivuvapaapotkusta Liverpoolin maalin ylärimaan. Muutamia minuutteja myöhemmin Diazin kuti meni hieman ohi.

Toisen puoliajan lopulla Liverpool oli vähällä iskeä ratkaisun, kun ensin Diaz laukoi pallon 83. minuutilla tolppaan ja minuuttia myöhemmin Andrew Robertson ohjasi pallon läheltä tolppaan.

Voiton myötä Liverpoolin unelma neljästä suuresta tittelistä saman kauden aikana säilyi elossa. Joukkue voitti jo aiemmin liigacupin, on Mestarien liigan finaalissa ja elättelee toiveita Valioliigan voitosta. Valioliiga tosin näyttää valahtavan Manchester Citylle.

Lue myös: