Hyppää sisältöön

Miksi Leijonat joutuu pelaamaan puolityhjille katsomoille erien alut Tampereella? Näin vastaa MM-kisojen pääsihteeri

Heikki Hietasen korviin on tullut paljon kehuja Tampereen uusista puitteista. Hienon areenan pullonkaulana ovat ahtaat käytävät, jotka pakkautuvat erätauoilla. Helsingissä järjestäjät lisäsivät väkeä turvatarkastuksiin ruuhkien estämiseksi.

Tampereen areenan käytävät ovat hallin mittaluokka huomioiden suhteellisen ahtaat. Välillä liikenne seisahtuu kokonaan. Kuva: Tomi Hänninen

Jääkiekon MM-turnaus saatiin varsin mukavasti liikkeelle Tampereella ja Helsingissä, mutta parannettavaakin on. Kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen kertoo, että järjestävät hiovat nyt etenkin katsojien liikkumisen sujuvoittamista. Tämä koskee molempia kisakaupunkeja.

Tampereen areenalla on ihmetyttänyt se, että Suomen peleissä katsomot ammottavat puolityhjinä toisen ja kolmannen erän alkuhetkillä. Se tappaa tunnelmaa ja luo kuvaa siitä, että palvelut ja liikkuminen eivät toimi niin hyvin kuin pitäisi.

– Kun hallissa on tuollainen määrä väkeä, jonoja syntyy. Osa haluaa nauttia virvokkeensa rauhassa. Paluu katsomoon riippuu hirveästi myös siitä, koska tulee ensimmäinen pelikatko erän alun jälkeen, Hietanen erittelee.

Pääsihteerin korviin ei ole kuulunut isompia moitteita palveluiden tai liikkumisen osalta. Tampereella uusi areena on rakennettu varsin ahtaaseen väliin. Se huomattiin jo ensimmäisessä liigaottelussa joulukuussa, että käytävät saisivat olla leveämmätkin. Suosituimpien palveluiden kohdalla käytävät ruuhkautuvat ja liikenne seisahtuu, kun ihmiset jonottavat ruokaa ja juomaa ja nauttivat virvokkeensa monesti keskellä käytävää.

– Käytävissä on jouduttu vähän nipistämään, kun areena tuli junaradan päälle, Hietanen myöntää.

Palvelut Suomen peleissä ovat toimineet kohtuullisen hyvin, vaikka areena on täynnä. Kuva: Tomi Hänninen
Suomen ja Latvian fanit löivät kättä MM-ottelussa Tampereella lauantaina. Kuva: Tomi Hänninen
Suomen peleissä katsomot ovat olleet puoliksi tyhjät, kuten tässä Latvia-ottelun toisen erän alussa. Kuva: Tomi Hänninen
Erien ensimmäisillä pelikatkoilla väki rynnii käytäviltä takaisin katsomoon. Kuva: Tomi Hänninen

Hän kertoo saaneensa Tampereen puitteista voittopuoleisesti kehuja ja vau-huudahduksia sekä katsojilta että joukkueilta. Hietasen mukaan järjestäjät parantavat vielä esimerkiksi opasteiden sijoittelua.

– Katsojien poistaminen hallista alkuillan ottelun jälkeen ja hallin täyttäminen uudelleen Suomen peleihin sujui perjantaina ja lauantaina jopa odotuksia paremmin. Se ei ole ihan yksinkertaista, kun 8 000 lähtee ja sitten 11 000 tulee.

Tampereella maksimikapasiteetti alkusarjassa on 11 700.

Helsingissä järjestäjät ovat lisänneet väkeä hoitamaan turvatarkastuksia.

– Siellä oli perjantaina vähän ruuhkia, mutta nyt olemme saaneet kaikki tyytyväisiksi. Tietenkin käytäntöjä hiotaan koko ajan paremmiksi monella sektorilla.

Haloo Helsingin versio Maamme-laulusta sai paljon huomiota Suomen perjantaisessa MM-avauksessa. Suositun bändin rouhea versio oli uskalias veto niin yhtyeeltä kuin järjestäjiltä.

– Se on selkeästi jakanut mielipiteitä ja puhuttanut ihmisiä. Itse tykkäsin siitä. Teimme asian vähän eri tavalla kuin mihin on totuttu, Hietanen kommentoi.

Lue lisää:

.
.