Hyppää sisältöön

Leijonat saa Miro Heiskasesta monipuolisen tähtipuolustajan – Jere Lehtinen arvoituksellinen Lindellistä ja Hakanpäästä

Roope Hintz ei liity joukkueeseen loukkaantumisen takia. Yksi MM-kisapassi on vielä leimaamatta.

Miro Heiskaselle MM-reissu on uran toinen. Hän pelasi vuoden 2018 kisoissa. Kuva: Jarno Kuusinen / AOP

Leijonat sai maanantaina hyviä uutisia, kun Dallas Starsin 22-vuotias tähtipuolustaja Miro Heiskanen ilmoitti halustaan liittyä MM-joukkueeseen. Heiskasen edustaman Dallasin NHL-kausi päättyi maanantaiaamuna pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Calgary päihitti Dallasin ratkaisevassa seitsemännessä pelissä jatkoajalla lukemin 3–2.

Dallasissa pelaavat myös hyökkääjät Roope Hintz ja Joel Kiviranta sekä puolustajat Esa Lindell ja Jani Hakanpää.

Leijonien GM Jere Lehtinen kertoo Yle Urheilulle, että Heiskasella oli kova halu liittyä MM-joukkueeseen isosta NHL-pettymyksestä huolimatta.

– Hänelle oli tietysti iso pettymys, kun seiskapelissä ja jatkoajalla häviää. Hän kuitenkin tiedostaa, että kotikisoissa on mahdollisuus voittaa. Virtaa riittää, vaikka hän on pelannut välillä lähes puoli peliä per peli, Lehtinen viittaa Heiskasen valtavaan pelikuormaan Dallasissa.

MM-torikokous: Miro Heiskanen on poikkeuksellinen jääkiekkoilija – valitseeko Sami Vatanen Jutin vai Raipen?

Heiskanen saapuu Tampereelle torstaina, kun Leijonilla on välipäivä.

– Hänellä menee tässä vielä hetki, kun hän lähtee Calgarysta kotiin. Siellä (Dallasissa) pitää hoitaa tarvittavat protokollat. Voi olla, että menee päivä tai kaksi, mutta viimeistään torstaina hän on täällä.

Heiskanen nähtäneen tositoimissa perjantaina, kun Suomi kohtaa viidennessä lohko-ottelussaan Iso-Britannian.

Neljä kautta NHL:ssä pelannut Heiskanen tiedetään erinomaisesta luistelustaan ja kiekollisista ominaisuuksistaan. Heiskasen hyökkäyspään potentiaalista kertoo se, että hän iski kahden vuoden takaisissa pudotuspeleissä 27 ottelussa kuusi maalia ja 26 pistettä.

Heiskanen pelasi Leijonissa edellisen kerran vuoden 2018 MM-kisoissa.

– Kaikki tietävät, että hän on omalla pelipaikallaan yksi parhaista. Hän on luisteluvoimainen puolustaja, joka pelaa illasta toiseen vastustajien parhaimpia vastaan. Miro tulee vahvistamaan joukkuetta isosti.

Miro Heiskanen on tottunut pelaamaan isossa roolissa Dallasin takalinjoilla. Isoa ruutua on tiedossa myös MM-kisoissa. Kuva: Icon Sportswire via Getty Images

Hintz ei MM-kisoihin vamman takia

Lehtinen vahvisti odotetun tiedon siitä, ettei runkosarjassa 72 pistettä nakuttanut Roope Hintz liity Leijoniin. Suomalaissentteri oli ratkaisevasta seitsemännestä pelistä sivussa loukkaantumisen takia.

– Pitää olla aika iso vamma, ettei pysty seitsemättä peliä pelaamaan. Roopella oli iso halu tulla, mutta tällaista urheilu on.

Heiskasen myötä Suomen joukkueessa on nyt 24 pelaajaa. Yksi kisapassi on vielä leimaamatta.

Leijonilla on kasassa nyt 13 hyökkääjää, kahdeksan puolustajaa ja kolme maalivahtia. Yksi mahdollinen vaihtoehto on se, että Leijonat leimaa kisojen alusta asti kisapassin leimausta odottaneen TPS-hyökkääjä Markus Nurmen.

Vielä on auki myös se, mikä on esimerkiksi muiden Dallas-puolustajien, Esa Lindellin ja Jani Hakanpään tilanne. Kumpikin pelaaja olisi puolustusominaisuuksiltaan iso palanen joukkueeseen.

Lehtisen mukaan Leijonilla ei ole takarajaa viimeisen kisapassin leimaamiselle.

– Tässä eletään hetkessä. Iso kuva on mielessä, mutta tässä mennään päivä kerrallaan. Ei ole mitään takarajaa.

Yksi MM-kisapassi on vielä leimaamatta. Esa Lindell (vas.) ja Jani Hakanpää (kesk.) ovat sopimustilanteidensa puolesta Leijonien käytettävissä. Kuva: NHLI via Getty Images
.
.