Hyppää sisältöön

Leijonia vastaan törttöillyt hyökkääjä tuomittiin 2018 tyttöystävänsä pahoinpitelystä – näin Suomen NHL-konkarit kommentoivat rajua taklausta

Yhdysvaltojen Austin Watson taklasi Teemu Hartikaista päähän jääkiekon MM-kisoissa. Suomen kapteeni Valtteri Filppula tuomitsi taklauksen. Watsonin ulosajo oli käännekohta ottelussa, jonka Suomi voitti 4–1.

Austin Watson katseli tulostaululle matkalla pukukoppiin. Kuva: Tomi Hänninen

Suomen ja Yhdysvaltojen välisen jääkiekon miesten MM-kisaottelun puhuttavimmaksi tilanteeksi nousi Austin Watsonin taklaus Teemu Hartikaiseen.

NHL-hyökkääjä Watsonin kädet nousivat taklaustilanteessa ja osuivat Hartikaista päähän. Tilanteesta tuomittiin Watsonille 5+20 minuutin rangaistus. Hartikainen pystyi jatkamaan ottelua tilanteen jälkeen.

Suomi ratkaisi ottelun Watsonin viiden minuutin rangaistuksen aikana. Leijonat teki ylivoimalla kaksi maalia ja meni menojaan. Suomi voitti maanantaina Tampereella pelatun ottelun 4–1.

Watson muistetaan vuoden 2018 tapahtumista. Watson sai vuonna 2018 ehdollisen vankeusrangaistuksen tyttöystävänsä pahoinpitelystä. NHL lätkäisi Watsonille 27 ottelun pelikiellon tapahtuneen vuoksi.

Suomen MM-joukkueen varakapteeni Mikael Granlund siirtyi samalla kaudella Nashville Predatorsiin. Granlund kommentoi entistä joukkuekaveriaan ottelun jälkeen.

– Olen aina tykännyt. Hän on hyvä joukkuepelaaja. Aina sattuu ja tapahtuu jäällä. Se oli ansaittu vitonen varmasti ja se oli iso syy, miksi peli ratkesi näin. Mutta... Hyvä jätkä, Granlund sanoi.

Mikael Granlund kuvaili Austin Watsonia hyväksi joukkuekaveriksi sen perusteella, mitä he ehtivät pelata samassa NHL-joukkueessa.

Granlund sanoi, ettei nähnyt Watsonin taklausta Hartikaiseen kunnolla, mutta uskoi, että ulosajo oli oikea tuomio tilanteesta. Granlund ja Watson eivät ole enää joukkuekavereita, sillä Watson pelaa Ottawa Senatorsissa.

Kapteeni Valtteri Filppula tuomitsi Watsonin taklauksen suoremmin sanoin.

– Siinä olisi voinut taklata ihan puhtaastikin. Oikeutettu iso rangaistus siitä tuli, onneksi tuomarit näkivät sen. Tärkeintä oli, ettei Hartikaista sattunut pahemmin. Onneksi noita (taklauksia) ei näe enää kovin usein, totesi Filppula.

Filppula ja Granlund olivat haluttomia kommentoimaan Watsonin tekemisiä siviilielämässä.

Mäenalanen myönsi, että oma taklaus meni yli

USA:n pelaajien hermot pettivät ottelussa pahasti. Watsonin ulosajon jälkeen joukkue otti jäähyjä toisensa jälkeen ja tuntui kuumenevan tilanteessa kuin tilanteessa. Yhdysvallat otti ottelussa 41 jäähyminuuttia.

Saku Mäenalanen sai USA:n pelaajilta erityiskohtelua. Kuva: Tomi Hänninen

Saku Mäenalanen vastasi USA:n pelaajien kovuuteen omalla fyysisyydellään.

USA vaati isoa rangaistusta Mäenalaselle, kun hän taklasi toisen erän lopussa Jaycob Megnaa rajusti laidan tuntumassa.

– Oli kaikkiaan kuuma peli. Se oma taklaus oli ehkä vähän vaarallinen, kun vauhtia oli tilanteessa aika lailla. Ne pitää ottaa jatkossa pois, soimasi Mäenalanen itseään.

Suomi on voittanut kotiturnauksessaan kaikki kolme otteluaan. Leijonien urakka jatkuu keskiviikkona Ruotsia vastaan kello 20.20.

Lue myös:

.
.