Hyppää sisältöön

KuPSin tappiottomien otteluiden putki sivuaa jo Suomen ennätystä – valmentajaa miellytti kauden paras peli: "Tietyllä tavalla kotimatka on kevyempi"

Kuopion Palloseuran alkukausi jalkapallon Veikkausliigassa on ollut vahva. Valmentaja Simo Valakarin mukaan joukkue ei ole pohtinut voitto- tai tappioputkia, sillä jokainen ottelu on sille mahdollisuus.

Tim Väyrynen viimeisteli AC Oulua vastaan kauden kuudennen maalinsa ja on maalipörssin johdossa. Kuva: Lehtikuva

KuPS jatkoi vakuuttavaa taivaltaan jalkapallon Veikkausliigassa voittamalla AC Oulun vieraissa 3–0 (1–0). Voitto oli kuopiolaisille jo 29. perättäinen tappioton ottelu ja se nousi tällä Oulun Palloseuran rinnalle jakamaan perättäisten tappiottomien otteluiden ennätystä.

OPS pelasi 29 perättäistä tappiotonta ottelua kausilla 1980 ja 1981. KuPSilla on mahdollisuus rikkoa tämä yli 40 vuotta vanha ennätys ensi maanantaina, kun se matkaa Helsinkiin sarjajumbo HIFK:n vieraaksi.

KuPS-valmentaja Simo Valakarilla riitti aihetta hymyyn, vaikka hän ei ennätyslukemia ollut pelaajiensa kanssa pohtinutkaan. Hän oli tyytyväinen jo joukkueensa peli-ilmeeseen.

– Se on huikea määrä tappiottomia otteluita, Valakari pohti.

– Ja jos katsoo isoa kuvaa, niin Veikkausliiga-kaudella pelataan 27 peliä. Tietyllä tavalla tuo on yli Veikkausliiga-kauden.

Valakarin mukaan joukkue ei usko voittoputkiin tai tappioputkiin, vaan pelaajille seuraava peli on aina mahdollisuus. Hän haluaa pelaajiensa tekevän asiat aina niin hyvin kuin mahdollista, ja se antaa heille mahdollisuuden.

– Sitten joskus jälkeenpäin voimme katsoa, että olipa hieno putki silloin.

Valakari kehui: "Kauden paras peli"

KuPS ei antanut tänään AC Oululle mahdollisuuksia, vaan hallitsi ottelutapahtumia. Tim Väyrynen avasi vieraiden maalitilin ensimmäisen puoliajan lopulla ja on kuudella osumallaan maalipörssin kärjessä. Talles Brener de Paula teki kuopiolaisten kaksi seuraavaa maalia, ja niistä Valakari oli erityisen tyytyväinen.

– Saimme tietyllä tavalla tapettua sen pelin, sitä emme ole aikaisemmissa matseissa pystyneet tekemään niin helposti. Itse asiassa tänään oli varmaan meidän kauden paras pelimme. Tosi, tosi vahva esitys meidän jätkiltä, Valakari kehui.

Valakarin mukaan joukkue oli rauhallinen ja päättäväinen pallon kanssa. Se puolusti ja prässäsi ylhäältä juuri niin kuin valmennusjohto halusikin ja pelaajat tekivät oikeita ratkaisuja.

Kotimatka tietyllä tavalla kevyempi

KuPS on voittanut nyt kahdeksasta ottelusta seitsemän ja pelannut yhden pelin tasan. Se on HJK:n kanssa liigan kärjessä tasapisteissä, kun HJK:lla on yksi ottelu enemmän pelattuna. Valakari on luonnollisesti tyytyväinen alkukauden tuloksiin.

– Kauden alkupisteet ja nämä kolme pistettä, jotka saatiin tänään, pysyvät meidän mukanamme sinne lokakuun loppuun asti. Siksihän nämä ovat tärkeitä hommia, Valakari sanoi.

– Me kaikki tiedämme, että meillä on paljon asioita, joita voimme parantaa joka päivä, mutta sitten on kiva saada tällaisia hetkiä: loistava tulos ja erittäin vahva peliesitys. Tietyllä tavalla kotimatka on kevyempi.

Lue myös:

.
.