Hyppää sisältöön

KuPSin pääomistaja Ari Lahti kommentoi seuran johtajaan liittyviä syytöksiä – "Toimitusjohtaja nauttii hallituksen ja minun luottamusta"

Savon Sanomat uutisoi Kuopion Palloseuran toimitusjohtaja Jarmo Heiskaseen liittyvästä epäasiallista käytöksestä viikonloppuna. Lahden mukaan esille tulleet asiat ovat vanhoja ja niihin on puututtu.

KuPSin pääomistaja ja Suomen Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti korostaa puuttuneensa kaikkiin hänen tietoonsa tulleisiin epäkohtiin. Arkistokuva. Kuva: Antti Karhunen / Yle

Savon Sanomat uutisoi viikonloppuna Kuopion Palloseuraa koskevasta kuohunnasta (siirryt toiseen palveluun), joka liittyy toimitusjohtaja Jarmo Heiskasen johtamistapaan ja alkoholinkäytön ongelmiin.

Lehden mukaan Heiskasen johtamistapaan on luonnehdittu liittyvän muun muassa uhkailua ja asiatonta kielenkäyttöä. Talousjohtamisen on kuvattu olevan leväperäistä.

Heiskanen ei halunnut kommentoida Ylelle viikonloppuna julkisuuteen tulleita väitteitä. Hän kertoi näkemyksiään maanantai-iltana lähettämässään tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun). Heiskanen myös pyytää tiedotteessa anteeksi käytöksensä mahdollisesti aiheuttamaa mielipahaa. Heiskasen mukaan häntä vastaan on käynnissä ajojahti.

Pyysimme seuran pääomistaja Ari Lahtea kommentoimaan tapahtumia. Lahti toimii myös Suomen Palloliiton puheenjohtajana.

Toimitusjohtaja Jarmo Heiskasta kohtaan on esitetty väitteitä epäasiallisesta käyttäytymisestä, pelolla johtamisesta ja alkoholin ongelmallisesta käytöstä. Mistä on kysymys?

En tarkalleen ottaen tiedä. Totta kai tunnistan osan näistä asioista, jotka ovat olleet esillä. Ne ovat kuitenkin aika vanhoja asioita ja liittyvät epäasialliseen käyttäytymiseen ja toimitusjohtajan alkoholin käyttöön. Pelolla johtamisesta en ole kuullut mitään.

Nämä asiat ovat puoli vuotta vanhoja ja jostain syystä ne on nyt Savon Sanomissa nostettu esille. Tuntuu epäreilulta, että julkisuuteen tuodaan vanhoja asioita, joihin on puututtu ja jotka on sovittu.

Mitä ovat ne asiat, joihin on puututtu?

Yksi esimerkki on tämä tapahtuma ravintolassa, johon liittyy alatyylistä kielenkäyttöä. Kun sain siitä viime syksynä tiedon, niin kävin siitä aika tiukkasävyisen keskustelun Jarmon kanssa.

Olen kyllä puuttunut niihin asioihin, jotka minun tietooni ovat tulleet. Myös aikaisempi ja nykyinen hallitus on heidän tietoonsa tulleisiin asioihin puuttunut. Kyseessä ovat sellaiset asiat, joihin työnantajana ja jossain määrin ystävänä on puututtava.

Mitä muuta puututtavaa on ollut kuin tämä välikohtaus?

Tässä mennään alueelle, että en halua mennä yksityisasioihin, jotka koskevat kolmatta henkilöä. En pysty ottamaan niihin kantaa.

Puhutaan yleisemmällä tasolla. Pitävätkö väitteet epäasiallisesta käytöksestä paikkaansa?

Tiedän yhden tapauksen, joka on tullut esille. Siihen on puututtu ja se on ollut mielestäni epäasiallista käytöstä.

Onko toimitusjohtajan alkoholinkäyttö ollut töiden hoitamisen kannalta ongelmallista?

Tätä en tiedosta, että olisi ollut töiden hoitamisen kannalta ongelma. Jarmo on tehnyt todella hyvää ja erinomaista työtä 12 vuotta KuPSin menestyksen luomiseksi. Hän on ollut myös keskeisessä roolissa siinä, että naisten joukkue otettiin osaksi osakeyhtiötä ja siellä on myös saavutettu menestystä. Toki näen, että jonkinlaista todenperää on osalla julkisuuteen nostetuilla asioilla.

Suomen Palloliitossa korostetaan nollatoleranssia epäasiallisen käytöksen suhteen. Onko asiaan puututtu riittävästi?

Olen ainakin itse pyrkinyt puuttumaan jokaiseen epäkohtaan, joka on minun tietooni tullut ja näin sen täytyykin olla. Jos ajatellaan väitettyä alkoholin käyttöä, Jarmo itse on sanonut, ettei ole kuuteen kuukauteen koskenut alkoholiin. Silloin se puuttuminen on toiminut.

Elämässä täytyy olla armollinen, kun asioihin puututaan ja niitä korjataan. Ei ole asiallista puolen vuoden jälkeen lähteä ihmisiä tuomitsemaan.

Palloliiton puheenjohtajana olen ehdottomasti sitä mieltä, että kaikkeen epäasialliseen käytökseen tai häirintään täytyy puuttua ja se on ilman muuta erityisesti seurajohtajien vastuulla. On tärkeää, että ihmiset tuovat näitä epäkohtia esille.

Toimitusjohtajan rooliin kuuluu myös talous ja KuPSilla se on ollut tappiollista. Pääomistajana olet omasta lompakostasi maksellut tappioita ja pitänyt seuraa pystyssä. Onko tässä suhteessa Heiskasen asemaan sinulla luottamusta taloudenpidon puolesta? Siitäkin on puhuttu, että se olisi ollut kritiikin aihe.

Nämä ovat ympäripyöreitä nimettömiä heittoja. En lähtisi niitä kommentoimaan. Jarmo on toimitusjohtaja tälläkin hetkellä ja siinä mielessä nauttii hallituksen luottamusta.

Laskut tullaan maksamaan niin kauan kuin minä olen tässä mukana ja niin on maksettu tähänkin asti. Tämä on se menestyshakuisen strategian hinta, mikä joudutaan maksamaan.

Heiskanen itse on kertonut tiedotteessaan, että ristiriitoja on junioritoiminnasta vastaavan KuPS Ry:n kanssa. Mitä tiedät näistä?

Minulla on niistä käsitys, mutta en lähde sitä julkisuudessa arvioimaan. Itselläni ei ole ongelmaa Juniori KuPSin suhteen. Kun sain käsiini julkisuuteen tuodun KuPS Ry:n kirjeen KuPS Oy:lle, soitin samalta istumalta KuPS Ry:n puheenjohtaja Eija Vähälälle ja sitä asiaa käytiin läpi. En ainakaan silloin ymmärtänyt, että taustalla olisi ollut epäasiallista käyttäytymistä. Kysymys on varmaan jostain muusta.

Onko sinulla seuran pääomistajana edelleen luottamus toimitusjohtaja Jarmo Heiskaseen?

Kuten aiemmin totesin, Jarmo on edelleen KuPS Oy:n toimitusjohtaja ja nauttii hallituksen luottamusta. Hänellä on myös minun luottamukseni.

Aiheesta voi keskustella 19.5. kello 23:een saakka.

Lue lisää:

.
.